Real MadridHacienda BernabeuLa LigaVélemény

Bale újra Madridban, de el kéne tiltani a golfozástól

Gareth Bale visszatért Madridba, a repülőtéren kapták lencsevégre tegnap. A Real Madrid csatára Londonba tett egy titokzatos kiruccanást, és a találgatások már be is indultak. Mivel az utazás célja az ügynökével való személyes találkozás volt az angol fővárosban. Vajon az utazása összefüggésbe hozható a januári átigazolásáról szóló hírekkel?

A repülőtéren telefonnal a kezében látták, amint megérkezett. Miközben azt is tudni véli néhány újságíró, hogy Bale éppen a nejével beszélt, a játékos senkire sem figyelve haladt át az érkezési oldalon. Még a hozzá siető gyerekeknek sem adott autogrammot, ami bizony csúnya gesztus volt tőle.

Miközben ismét felröppentek a híresztelések, hogy januárban elhagyja a királyi gárdát, senki sem tud róla semmi megbízható információt. Egyes találgatások szerint a nyáron már érte bejelentkező kínai klub, a Shanghai Shenhua szeretné vinni. Éppen úgy, ahogyan az a nyári transzferidőszakban lezajlott, amikor is évi 25 millió € fizetést kínált neki a klub. Mások szerint hazájában vagy Angliában folytathatja.

Titokzatosság övezi a sérülését is. A csapattal még nem edzett, de azt, hogy milyen tipusú a sérülése, nem tudni. Bale kifejezett kérésére és betegjogaira hivatkozva a klub szokásától eltérően nem adott ki közleményt az állapotával kapcsolatban.

A csapat edzőjét, Zinadine Zidane-t viszont annyiszor faggatta már a sajtó a walesivel kapcsolatban, hogy kénytelen volt néhány mondatot szentelni a témának sajtótájékoztatója alkalmával.

„Bale soha nem beszél a távozásról, és én sem beszéltem vele erről. Most sérült, de én nem vagyok felhatalmazva, hogy nyilatkozzak az állapotáról. Amint felépül és 100%-os lesz, újra számítok a játékára. Nagyon elkötelezett, és sokszor játszik. Személyes okokból kért engedélyt a klubtól, hogy elutazzon, amit meg is kapott. Soha nem hallottam, hogy a csapat orvosaira, vagy bármire panaszkodott volna. Nagyon jó a kapcsolatunk.”-mondta Zidane.

Eközben a Real Madrid orvosi szolgálatának volt vezetője is beszélt egy felvételen Bale-ről. Alfonso del Coral 1989-ben vette át először a kosárlabda csapat orvosi stábja vezetését, majd 20 éven át vezette a klub egészségügyi teamjét. Határozottan kijelentette: ha ma is ő vezetné a csapat orvosi stábját, megtiltaná a csatárnak, hogy golfozzon, különösen a hátizom-sérülések elkerülésének érdekében.

Egy biztos: a ma esti mérkőzésen nem lép még pályára. Hivatalosan a sérülése miatt, noha Zidane egyre kevésbé számít majd rá a jövőben, ha el fog valóban igazolni. Hiszen a csapatnál jelenleg a legfontosabb, hogy a sérültek felépülése után a keret végre össze tudjon állni rendesen, és valamifajta vezérvonal alakuljon ki a játék képét illetően. Ha ebben Gareth Bale nem kíván vezető szerepet betölteni, minden valószínűség szerint több ideje lesz hobbijára.

Az írás a Marca cikkeinek összeollózásából íródott, a képek is a marca.com oldalairól származnak, kiemelt kép: en.as.com.