FociJuventusSerie A

Sarri elmondta a sérültjei közül ki milyen állapotban van

A Football Italia értesülései szerint Maurizio Sarri megerősítette, hogy a szerdai Genoa elleni találkozón nem lép pályára Miralem Pjanic és Gonzalo Higuain sem, viszont a hiányukban is határozott elképzeléseket szeretne látni csapatától az ellenfél kapuja előtt.

„Az új stílushoz alkalmazkodni kell, kifinomításához viszont idő kell. Sokat javultunk az első meccs óta és jó úton haladunk, viszont még nagyon sokat kell gyakorolni”-kezdte Sarri a sajtótájékoztatón.

„Pjanicnak nincs izomsérülése ám biztonsági okokból kifolyólag szükségesnek tartom a bosnyák pihentetését.”

„Gonzalo sincs még meccsre kész állapotban. Tegnap még az öltések a fejében voltak, én pedig nem szeretnék a játékos egészségében kárt tenni.”

„Douglas Costa 45 nap után újra a csapattal edzett. Majd még meglátom, hogy fog- e játszani és ha igen mennyi időt.”

„Ha Higuain nem lesz bevethető akkor sajnos 4-3-3-mas formációt kell alkalmazni.”

Sarri más problémát is lát a csapatán a helyzetkihasználáson kívül.

„Nagyon alacsony a pontos lövések átlaga, ezen sürgősen változtatni kell. Véleményem szerint ez nem más mint mentalitás kérdése.”

„A játékosokkal edzésen megpróbáltunk végrehajtani nagyon sok gyakorlatot amelyeknek remélem, hogy a pályán is látható eredménye lesz.”

„Továbbra is nekünk van az egyik legjobb védelmünk a Serie A-ban. Megváltozott a saját csapatunk és a rivális csapatok értéke is amelynek köszönhetően nőtt a bajnokság színvonala. A legtöbb gólt pontrúgásból kaptunk, ezen javítani kell.”

Sarrit az ellenfélről is kérdezték.

„Az új edzővel Thiago Mottával megnyerték az első mérkőzésüket amely jóttett a játékosok önbizalmának. Szerintem szerdán egy nagyon koncentrált és összeszedett Genoa ellen kell majd játszanunk.”