Premier LeagueLa LigaManchester UnitedReal Madrid

A Pogba rejtély – Komolyan sérült vagy csak a Madridra vár?

A francia középpályás visszatérése folyton tolódik. Ez aggasztja a szurkolóit, akik azt gondolják, hogy ezzel is a távozását sürgeti a klubtól.

A Manchester United vasárnap győzött a Norwich City ellen Paul Pogba nélkül. A csapat lassan hozzászokik, hogy a francia nélkül játszanak, hiszen ez az állapot már szeptember 30 óta fennáll. Pogba azóta küzd egy makacs bokasérüléssel.

Ezzel a hétvégével együtt már nyolc meccset hagyott ki, és csak hatot játszott ebben a szezonban. A Vörös Ördögöknél mindenkit meglepett az, hogy ilyen hosszúra nyúlt a francia sérülése. A visszatérésének időpontja is hétről hétre tolódik, és Solskjaer is csak nagyon szűkszavúan nyilatkozik róla, ha errőll faggatják: „Pogba? Nem, nem fog játszani ma.”

Solskjaer kénytelen várni tehát, amíg a legnagyobb sztárja újra bevethető lesz. A legoptimistább becslések szerint a héten talán már pályára léphet. Szerdán a Chelsea-vel találkoznak a Stamford Bridge-en, majd Bournemouth-el szombaton. De semmi sem garantálja, hogy ezeken a mérkőzéseken Pogba is játszik majd.

Mi lesz ha egyáltalán nem tér vissza? A United szurkolóinak egy része fél ettől a lehetőségtől. Lassan novembert írunk, és közeleg a téli átigazolási időszak, ahol esélyes lehet a játékos távozása. Mindenki tudja az előszezon óta, hogy szeretne váltani, de azért az kétséges, hogy ezért tolódik a visszatérése a csapathoz.

Amikor játszott, akkor azt teljes erőbedobással tette. Solskjaer is mindig kiemelte a profizmusát ha róla beszélt. Ennek ellenére a szerződését még mindig nem hosszabbította meg a klubbal, ami aggasztja a manchesterieket.

Minden út Madridba vezet? Pogba álma a fehér mez és Zinedine Zidane is kifejezetten kérte a Real Madridot, hogy szerezzék meg a középpályás játékjogát. Ez a nyáron nem jött össze, de semmi sem zárja ki, hogy a télen újra megpróbálják. Mindezek ellenére a spanyolok nyugodtak. Tudják, hogy csak akkor van esélyük megszerezni, ha Pogba is jönni akar. Ez esetben az angoloknak sem lesz más lehetőségük, mint eladni őt, ami csökkentheti a játékos árát. (200 millió euró volt a nyáron)

2020 nyara az az időpont, amikor a fehérek ténylegesen, és jó eséllyel megszerezhetik a játékost. Ha eddig az időpontig nem sikerül új szerződést aláíratni vele, akkor a következő nyáron ingyen igazolható lesz, amit a Manchester nem engedhet meg magának. Így a Madrid a Hazardnál is alkalmazott utat követve a kivárásra játszik és próbál egy sokkal kedvezőbb árat kiharcolni magának.