Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

„A jövőnek neve van. Úgy hívják, Raul.”

Az El Pais számára nyilatkozott Jorge Valdano, amikor megnevezte Rault, mint a Real Madrid jövőbeli trénerét. Csupán idő kérdése, és a Castilla trénere maga is elismerte, hogy a célja a nagycsapat kispadjára ülni majd egyszer.

Valdano: Raul maximalista

Azt hiszem, a Madrid megtalálta a maga Guardiola-ját vagy Simeone-ját Raul személyében.„- mondta Valdano.

„A Madridnak bevállt formulája, hogy korábbi játékosaik a csapat berkein belül a kurzus elvégzését követően az utánpótlás, majd a B csapat padja után a nagycsapat edzőivé válnak. Ezt a stratégiát követték korábban Zidane-al és Solari-val is.”

„A klubnak ellen kell állnia a média nyomásának, nagyon feszült a légkör. Raul megtestesíti azt a karaktert, amire szükségük van ehhez. Madridban mindig aránytalanok az elvárások, amikkel a csapatnak együtt kell élnie.

„Azt mondják, még korai, amikor Raulról beszélek. De ugyanezt mondták 25 évvel ezelőtt is, amikor játékosként debütált. Raul képes lesz végrehajtani mindazt, amit a klub elvár, ehhez minden megvan benne: etikai háttere, a labdarúgó múltja, a stílusa. Minden megtalálható a személyiségében, még amit a csapat himnusza inspirál, az is. Erős, kitartó, önfeláldozó, komoly, gyakorlatias, versenyképes.”

„Képes lesz az utolsó izzadságcseppig kifacsarni a maximumot, olyannyira ambíciózus, ha a labdarúgásról van szó. És Raul tisztában van azzal, mi miatt szégyenkezik és mire büszke egy Madridista.

„Könyörtelen, ha az igényeiről van szó. Nem enged beleszólást kívülről, nem hagyja, hogy bárki is beleavatkozzon a dolgába. Madridi ösztöne biztosan megmondja neki, mi az, amit tennie kell. Madrid megtalálta benne az intézményi karakter megszemélyesítőjét.”

Mourinho? Allegri? Kezdjük azzal, hogy tiszteletben tartjuk Zidane-t, és amikor a csapat jövője kerül szóba, senki se feledkezzen meg Raul-ról. Ez a legjobb módja a Real Madrid iránti tiszteletünk kifejezésének.”

Raul a tegnapi Castilla meccs után reagált Valdano szavaira:

„Az egyetlen dolog, amit tenni tudok, az az, hogy dolgozok tovább.”

Szavaival elismeri maga is, hogy a végső célja a madridi kispadra ülni majd egyszer. Viszont jelenleg a B csapatnál dolgozik, így jelenleg az ottani feladatára koncentrál.

Bevállt stratégiája a klubnak, hogy korábbi játékosait az edző kurzus elvégzését követően is megtartják, és a hierarchia szerinti utat járva végig, az utánpótlástól a Castilla-n át a nagycsapatig jutnak. Ezt a formulát alkalmazták már korábban Zidane esetében és Solari-nál is. Valdano elsimerő szavaira Raul a továbbiakat nyilatkozta:

„Mindig is remek volt a kapcsolatom Jorge-val. Jövő héten lesz 25 éve, hogy a Real Madrid nagycsapatánál debütáltam. Továbbra is megpróbálok arra méltó lenni, hogy a klub lehetőségeket adjon nekem. Mindig is azt mondtam: haza értem. Edzőként másfél éve végeztem el a kurzust, itt vagyok, és az egyetlen dolog, amit csinálni tudok, az ez.”

Boldog vagyok, hogy otthon érezhetem magam a klubomban. Hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk, most a Castilla-ra koncentrálok. Nap mint nap bevezetem ezeket a játékosokat abba, mit jelent ennek a klubnak a tagjai közé tartozni és átadni nekik a Real Madrid értékrendjét” -mondta a klublegenda.

Felhasznált írások: Marca.com, kiemelt kép: managingmadrid.com