Uncategorized

Neymar ma századszor válogatott

Ma délután barátságos mérkőzést játszik a brazil válogatott Szenegállal. Amennyiben Neymar pályára lép, ez lesz a 100. válogatottsága. Ez nagy büszkeséggel tölti el a brazilt.

„Soha nem képzeltem volna, hogy eljutok a századik meccsig. A legemlékezetesebbek a debütálásom, az első világkupa-mérkőzés és a Világbajnokság premier voltak.”- mondta a sajtónak.

„Közel 10 éve szerepelek a válogatottban, ami mindig is az első volt számomra. Ez a legfontosabb nekem, mindig teljes erőmmel támogatni a csapatot. Ha valaki erre a szintre ér, megváltozik felé a hozzáállás, ez természetes. Ahogyan Barcelona-ban Messi, különleges bánásmódot kap. Vajon azért, mert ő a legjobbképűbb? Nem, hanem azért, mert hosszú évek óta megtesz mindent ami tőle telik. Nem magam miatt gondolom így, ez minden játékosnak jár, aki eléri ezt. Ez a labdarúgásban normális.”

Neymar ma beléphet a 100-asok klubjába. Hazája válogatottjában ebben a klubban olyan nevek szerepelnek, mint Cafu (142), Alves (116), Lúcio (105), Taffarel (101), és Robinho (100). Ha pedig gólt is szerez, akkor beéri Ronaldo Fenomén Nasario-t, 62 találattal. Ennél többet csak Pelé lőtt, szám szerint 77 gólt.

„Normális körülmények között Ney a 3.legjobb játékos a világon.”-mondta Tite, a brazilok nemzeti tizenegyének edzője. „Ha nincsenek a sérülései, még előrébb tartana. De minden sérülés után rendszeresen visszatér a legmagasabb szintre.”-mondta a sajtónak, utalva a Copa de Amerika-n is sérülés miatt nélkülözni kényszerült játékosáról.

A ma délután magyar idő szerint 14 órakor kezdődő találkozót itthoni csatorna nem közvetíti, streamek elérhetők viszont. A fogadóirodák abszolut brazil győzelmet jósolnak, és ha Neymar is hozza majd az utóbbi időben mutatott formáját, ez nyugodtan meg is játszható.