Átigazolási HírekBarcelona

Lionel Messi elismerte, hogy távozni akart a Barcelonából

Lionel Messi elismerte, hogy komolyan a távozás gondolatával játszott, amikor a Spanyol adóhatóságok rászálltak.

Messi felnőtt pályafutását a Barcelonánál töltötte és 692 mérkőzésen 604 gólt szerzett 2004-es debütálása óta.

A RAC1-nek adott interjújában elárulta, hogy már nem gondol a Newell’s Old Boyshoz való visszatérésre és Barcelonában szeretné befejezni a karrierjét. Viszont korábban, amikor a Spanyol adóhatóságok szorongatták, akkor komolyan a távozás gondolatával játszott.

„Abban az időben, különösen 2013-2014-ben, amikor az adó hatósággal gond volt, távozni akartam és nem csak a Barcelonából, hanem Spanyolországból is.”

A bíróság végül Messi fellebbezése után az ítéletét megváltoztatta 2017 júliusában, és a 21 hónapos felfüggesztett börtön büntetést kicserélte 223 000 Euró pénzbírságra.

„Úgy éreztem rosszul kezelik az ügyemet és nem akartam itt maradni. Sose kaptam hivatalos ajánlatot, mert mindenki tudta, hogy végül maradni fogok.”

„Nehéz volt számomra és a családom számára is, mert az emberek nem tudták mi történik.”

„Az igazság az, hogy kemény volt, de szerencsére a gyerekeim még kicsik voltak és nem sokat értettek belőle.”

Messi jövője az idén megint reflektor fénybe került, miután kiderült, hogy szerződésében van egy záradék, ami alapján a nyáron távozhat az ötszörös Aranylabdás.

Az argentin sztár viszont megnyugtatta rajongóit, hogy a Barcelonából szeretne visszavonulni és utána is a városban képzeli el az életét.