ArsenalPremier League

„A football egyre inkább embertelen” – Mustafi kitálalt, reagált a sajtó kritikáira

Az Arsenal védője, Mustafi kinevette azokat a kritikákat, miszerint ő a világ második legrosszabb védője.

A Marca közvélemény kutatása alapján, egy felmérésben több mint 150 ezren szavaztak arra, hogy ki a világ legrosszabb belső védője. Mustafi a második lett ebben a rangsorban, a legrosszabbnak pedig Phil Jones-t választották. Az Arsenal védője reagált erre:

„2016-ban lettem az Arsenal játékosa. Az első két évben a dolgok nagyon jól mentek.” – mondta Mustafi a Spiegel nevű német lapnak

„De nem sokkal 2018 karácsonya után volt egy olyan időszak az életemben, amikor követtem el kisebb-nagyobb hibákat. Néha olyan baklövéseket csináltam, amit az életben még csak nem is tapasztaltam”

Egy meccsre különösen emlékeznek az Arsenal drukkerei. Decemberben 5-1-es vereséget szenvedtek a Liverpool ellen. A meccsen kiemelkedően gyengén játszott Mustafi, nem volt alkalmas a játékra.

„3 hétig sérült voltam. Edzésbe sem álltam a csapattal, azonban az edzőmnek szüksége volt rám.” – Mondta Mustafi

„A félidőben 4-1 volt az állás. Voltak rossz megoldásaim és utána meg is sérültem. Később nagyon sok negatív kritikát kaptunk a rajongóktól instagrammon, twitteren és egy cikkemre is rosszul reagáltak.”

„Elég önkritikus vagyok ahhoz, hogy felismerjem milyen hibákat követtem el. – tette hozzá

„A kemény bírálatokkal is tudok foglalkozni. A minősítésem azonban eszkalálódott és irracionális lett. Céltáblává váltam..”

Az elképesztő kritikák ellenére Mustafi azt mondta nem veszítette el önbizalmát, bízik magában.

„Voltak olyan napok, ahol valóban kételkedtem magamban. De egy ponton rájöttem, szellemileg erős vagyok.”

„Amit a feleségem mondott, sokat segített rajtam. Ha tényleg olyan rossz lennék, amilyennek ítélnek, akkor nem lettem volna világbajnok és nem lennék Arsenal játékos. Hát valami ide hozott. Azóta jobban tudok kezelni mindent.”

„A football egyre inkább embertelen” – folytatta Mustafi „A közösségi média nagyban hozzájárul ehhez, hisz bárki írhat névtelenül. Az emberek közvetlenül rajtunk tölthetik ki a frusztrációikat.”

„Már nem a sportról szól, hanem csak arról, hogy trollkodj, szidj valakit.., hogy minél több kedvelést szerezz. Korlátozásokat szeretnék látni a jövőben! Az internetes tartalom nem tűnik el. Ez pedig befolyásolhatja a gyermekeim életét…”