La LigaBarcelonaReal Madrid

Neymar ismét, megint, újra, tovább…

A nyári szezon leghosszabb szappanoperája a Neymar-saga volt. A brazil kijelentette, hogy távozni szeretne Párizsból, és visszatérni a Barcelona-ba. Mivel a katalán klub pénzügyi lehetőségei ezt nem tették lehetővé, az átigazolási szezon végére beszállt a versenybe a Real Madrid is. És a vége az lett a történetnek, hogy Neymar maradt. Azóta a francia főváros legeredményesebb csatárává vált, nagyszerű formában van és ontja a gólokat.

Edzője, Thomas Tuchel a Bein Sport francia riporterének adott interjút, amiben Neymar Jr. volt az egyik érintett téma. A PSG trénere szeretettel és megértéssel beszél játékosáról:

„Nem sok változott közöttünk. A nyáron tudtam, hogy el akar menni, ő meg tudta, hogy én ellenzem. Nem a megfelelő döntés és nem a megfelelő időben, a véleményem szerint. Edzőként sem akartam természetesen elveszíteni. De mind a ketten tudtuk azt is; nem a mi döntésünkön fog múlni. A vezetők a fejünk felett hozzák meg a döntéseket, ezért nem is befolyásolja az együttműködésünket.”

„A klub vezetése világosan kijelentette: nem játszhat, amíg ki nem jelenti, hogy marad. Ez megkönnyítette a dolgomat, tudtam a csapatra koncentrálni. És közben megértem a rajongókat is, a helyzet nem egyszerű. Ez a szenvedély kifejeződése. Teljesen megértem őket. Joguk van a véleményükhöz. Ők büszkék a csapatra, és nem lehet kellemes, hogy hétről-hétre azt hallják: egy játékosuk el akar menni. Mondtam Neymar-nak, hogy tegye oda magát. Nézzen szembe velük, és változtassa meg a véleményüket. „

„Ennek a srácnak jók az eredményei. Kívülről nehéz lehet elhinni, de egy nagyon jó gyerek. Sikerült meggyőzöm őt, mellé álltam és elnyertem a bizalmát. A nyári történet lezárultával azt mondtam neki: – Azt hitted, nehéz volt, és túl vagy a nehezén. De most itt vagy, itt maradtál velünk, a neheze pedig előtted van még.”

Neymar mindenesetre alázatosan dolgozik, rúgja a gólokat, a PSG eddigi remek teljesitménye az ő érdeme is. De a nyári saga hullámai még csapkodják a futball partját, hiszen Messi is nyilatkozott róla és a nyáron történtekről a sajtónak:

„Őszintén szólva, azt hittem, hogy Madridba megy. Miután nem tudta a klub visszahozni Barcelona-ba, azt hittem, a Real Madridba fog igazolni. Igazán el akart jönni Párizsból, el akarta hagyni a PSG-t, és nekem azt mondta, ha nem ide, akkor oda megy. Én meg úgy gondoltam, hogy a Real Madrid és Florentino Perez mindent meg fog tenni, hogy megszerezzék.”

Nem szerezték meg, a következő nyár pedig még messze. Addig Neymar bizonyíthat a PSG-ben és a válogatottban is, hosszú sérüléséből felgyógyulva. És hogy a jövő nyár újabb bohózatba illő átigazolási ramazurit produkál-e, vagy marad?megy?hova? Ezt most még nem tudni. De Neymar bízik benne, hogy vissza nyeri a francia drukkerek rokonszenvét, a sérülések idén végre elkerülik, és további sikereket zsebelhetnek be a csapattal.