Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Fede Valverde: Kicsi madárból sólyom

A felfokozott média-hype-tól szeretné magát távol tartani a fiatal uruquay-i játékos. A jelenleg a válogatottal készülő Real Madrid középpályás hazájának a sajtójában nyilatkozott. Európában a sajtó arról cikkez, hogy Zidane megtalálta benne Pogbát. A nyilatkozatot több nagyobb külföldi médium is leközölte, én megpróbáltam a legteljesebbet hozni el a Keresztlabda olvasóinak.

“Nem olvasok magamról”

“Tudnod kell, hogyan maradj két lábbal a földön. A jó kritikák motiválnak a további munkára, fejlődésre és arra, hogy tanuljak a csapattársaimtól. Örülök a rólam kialakult jó véleménynek, de tudom, a földön kell maradnom. Próbálom nem elolvasni, miket írnak rólam. A csapattársaimmal akarok haladni, nem elmaradni tőlük, nem alulmaradni. A csapat része szeretnék lenni. Az elején félénk voltam, nehezen tudtam megszólalni közöttük.

A posztjáról

A pálya közepén bárhol jól érzem magam. Ha Zidane az 5-ös vagy a 8-as pozíciójába is tesz. Ott érzem jól magam, onnan szeretem támadni az ellenfél területét. Zidane arra kért, csak azt tegyem, amit az edzéseken. Amikor az edző ilyen magabiztossá tesz, az nagyon nagy segítség.

A társakról, példaképről

A csapattársaim sokat segítenek, tanácsokat adnak. Olyan játékosok, mint Kroos, aki számomra egy bálvány, egy követendő példa. Felbecsülhetetlen érték, hogy mellettem áll, és tanácsokkal lát el. A Madrid mezének a viselése a világon bármelyik játékosnak az álma. Motivál, hogy tovább fejlődjek és tanuljak.

Zidane saját “Pogbá-ja”

Zinadine Zidane-nak hiányzott a keretből egy box-to-box középpályás, a kalsszikus angol futball-iskola szerint. Ezért szerette volna mindenáron Paul Pogba-t. Annyira, hogy közben leigazolható lett volna Van de Beek, csak a klub a francia kívánsága szerint Pogba-ra koncentrált. Így lemaradt mind a kettőről. De most itt van Fede Valvedre.

Noha Zidane nyilatkozataiban nem dícséri túl gyakran és bőbeszédűen a játékosait, a Granada elleni mérkőzés után külön kiemelte az uruqay-i játékosát. És Valverde nyilatkozatai zene füleinek. “Itt vagyok. Tenni fogom, amit csak meg tudok tenni. Támadó középpályás vagyok, és addig futok, amíg a lábaim bírják.” -mondja Valverde.

Az edző dícsérete a Twitteren is megosztásra került:

https://twitter.com/Realmadridplace/status/1180525443193196544/photo/1

El Pajarito

El Pajarito“, annyit tesz: “Kicsi Madár”. Ez Valverde beceneve, de a kicsi madárka sólyommá vált, és félénkségét legyőzte. A Granada ellen 9 labdát szerzett, ebből kettő gólhoz vezetett (Hazard és Modric találatához). 21 éves, de máris tapasztalt. Motivált, és készen áll, hogy a kezdő 11 közé kerülhessen.

A képek és az írás az AS oldaláról.