Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Hazard és James végre eredményes, Valverde a legjobb

Tegnap remek hangulat uralkodott a Bernabeu stadionban. Nem csoda, a rajongók végre egy igazi jó meccset, egy igazán fordulatokban gazdag mérkőzést láthattak. Real Madrid-Granada 4-2.

Ahogy az eredményen látható, ez a Granada az idény egyik új, üde színfoltja. Eddigi szezonbéli eredményeikben ez az első vereség, de emiatt sincsen semmi szégyenkezni valójuk. Igazán jól játszottak, és egyáltalán nem illetődtek meg a nagynevű ellenféltől.

Annak ellenére sem, hogy mindjárt a második percben Benzema betalált a kapujukba. További hírek: az ég kék, a fű zöld… A mérkőzést egyértelműen a Real irányitotta az első felidőben, a második félidőben viszont az ellenfél is remek támadásokat mutatott be, növelte a nyomást.

A királyiak négy találatot szereztek, végre előkerült Eden Hazard góllövő csukája. Modric valami elképesztően szép gólt lőtt, ritkán de akkor parádésan, hogyan máshogyan? És James is végre! betalált, lélektanilag neki is, Hazardnak is nagyon kellett már ez.

A meccs játékosa viszont vitathatatlanul Fede Valverde volt. Rengeteget dolgozott, olyan elszántsággal, motiváltan és energiával létezett a pályán, amit szeretnénk minden játékostól látni. A meccs legnegativabb része pedig kétségtelenül Toni Kroos lesérülése, várjuk a további híreket az állapotáról. Ide gombolnám, hogy a játék egyik legcsúnyább mozzanatában Carvajal is olyat kapott, hogy csoda, hogy folytatni tudta…

A Granada két találatának egyike büntetőből született, és mindkét fél részéről be lett mutatva néhány szabálytalanság. Ezek szépen meg is lettek jutalmazva játékvezetői részről. Casemiro sárga lapja rezegteti a lécet, mivel a brazil számszerint négy sárga lapnál jár. Amennyiben a következő bajnokin is begyűjt egyet, akkor a Clasicon nem léphet pályára október 26-án.

Azért nem szeretném kronológiailag az egész mérkőzést leírni, hogy akik nem látták, és ma nézik meg, a poénokat nem lövöm le. Ismétlés is látható, de a videomegosztón is elérhető már, na meg a Real Madrid alkalmazást letöltve, azon is elérhető. Szoknunk kell ezeket az időpontokat, egyrészt az ázsiai rajongók kedvéért, másrészt a Liga új szabályai szerint lettek áthelyezve a mérkőzések menetrendjei.

Beszéljenek inkább a képek helyettem, a belinkelt videos összefoglaló, na meg Zidane szokásos szavai: „Jó mérkőzés volt, sikerült megőriznünk a veretlenségünket és az első helyet, de még nem hoztuk ki magunkból a maximumot, meg vagyok elégedve a játékosaim teljesítményével, blablabla”…

Nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy egy egyáltalán nem lenézendő ellenféllel szemben arattunk győzelmet (nemrégiben ez a csapat a Barcelona együttesét legyőzte 2-0-ra). Az a lényeg, hogy mentálisan fontos volt ez a győzelem, hogy a csapat megmutatta: képesek a Brugge elleni fiaskó után talpra állva valóban tovább lépni. Folytatni eddigi eredményes La Liga-beli menetelésüket. És kezdenek az újoncokkal együtt egy összeszokott gárda játékát produkálni. Csak így tovább, innen nézzétek a videot, további jó pihenést ezen a szeles vasárnapon!

Összefoglaló video:

Képek: Marca, összefoglaló video YouTube.