Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Frissítve a kezdővel! Ma délután Real Madrid – Granada: fogadtok?

Ma délután a La Liga tabellájának első és második jelenlegi helyezettje találkozik a Bernabeu stadionban. Zidane keretét a sérültek miatt megint kényszerből állította össze. Real Madrid- Granada: esélyek és lehetőségek ma délután.

Keret:

Areola, Altube, Belman, Carvajal, Militao, Ramos, Varane, Odriozola, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, James, Isco, Hazard, Benzema, Bale, Jovic, Rodrygo.

Mindezek ellenére és mindezek tudatában egyaránt meglepő, hogy Lucas Vazquez és Vinícius Jr. kimaradtak a keretből. James, Rodrygo és Bale bizalmat kapott. Vajon ez is csak a kényszer hatása? A támadó harmad nagy valószínűséggel ismét a Bale-Benzema-Hazard trió lesz. Isco egész meccsre még valószínűleg nem kap lehetőséget, sérüléséből visszatérve esetleg a 60+ perc után láthatjuk.

A bal oldalon érdekes a helyzet, Mendy és Nacho után Marcelo kidőlésével Militao vagy Odriozola kaphat szerepet. Mert nagyon nincs más… A középpályán pedig szinte 100%, hogy Casemiro ott lesz. Mert a brazil a válogatottban is, a klubban is remek formát mutat, Zidane egyik mankójává válhat ezekben a hullámvasútszerű időkben.

Casemiro és James a mankók?

Fentebb emlitve lett már Casemiro, aki az egyik találatot jegyezte a Brugge elleni meccsen, egyben az egy pontot is ő mentette meg ezzel. Annak idején éppen Zidane volt az, aki a Castilla-ból felhozta és az állandó keretbe tette a brazilt. És lehet, hogy idén jön el az ideje, hogy mindezeket meghálálja neki. Az eddig is megbízhatóan stabil jó formát mutató Casemiro az elmúlt mérkőzések egyik kiemelkedően jó játékosa volt.

A másik James. James, az, aki a „nyakán” maradt Zidane-nak, most lehet, egyik fő támasza lehet. Egyrészt a kettőjük kapcsolata látványosan javult, másrészt a kolumbiai motiváltabb, mint valaha. Ami a játékán is látszik. Ahányszor lehetőséget kap, annyiszor -ahogy mondani szokták- a lelkét, szívét is a pályára viszi. A többiek sérülése számára szerencse: így jutott bizonyítási lehetőséghez. És egyre többen örülnének a rajongók közül is annak, ha stabilabb pozícióhoz juthatna ami a kezdéseket illeti.

És megkerülhetetlen a kapus téma. Igen, Courtois hasmenése Areola-t helyezi ismét a háló elé. Nem bánjuk, sőt, sokan kifejezetten örülnek is ennek. Zidane megfogalmazása szerint két jó kapusa van a csapatának. A belga kifütyülését nem tartja indokoltnak, hiszen három mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. Kedves Mester, tudjuk. Azt is, mennyit kapott. Tavaly is, az előszezon során is. Jobbulást kívánunk neki. Őszintén bízva abban, hogy valóban elkövetkezik az idő, hogy a válogatott- vagy Chelsea- beli formáját is megleli. (De az igazsághoz tartozik az is, hogy a csapat sem tette magát oda a védekezésbe: a kapott gólok 2/3-a a 16-oson belülről indult. Védekezni, ébresztő!)

Az ellenfél

A Granada meglepetésre, újoncként a szezonban, a második helyen, csupán egy ponttal az első királyiak mögött áll. Az eddigi 7 mérkőzésükből 6 meccset nyertek. Igaz, nem is találkoztak még komolyabb fajsúlyú csapattal, na de akkor is a legtöbb rúgott gól az övéké.

Az eddigi találkozók legemlékezetesebb eredménye az a bizonyos 9-1 volt, még 2015-ben. Ronaldo jegyzett 4 találatot a kilencből, na de akkor is! Utoljára a kupa fordulójában 2017-ben meccselt a két gárda, 5-0 lett a fehérek javára.

Ez akkor volt, az akkori Real Madrid, az akkori Granadával. Ma meg tudjuk, más van. A Granada felbátorodva és önbizalommal kitömve, egy Ronaldo nélküli, gyakran kifogásolható játékú Real Madrid ellen lép ma pályára. Zidane ha ma nem húz elő valamit a cilinderből, akkor a hazai pálya és a rutinos harcosok tudnak csak segiteni.

Mit húzhat elő a varázsló kalapjából? Tudjuk. James, Jovic, Rodrygo, Militao. Ők azok, akik a váratlant, a kiszámíthatatlant, a gyorsat húzhatják. A seniorok rutinja egyenlőre nélkülözhetetlen, de a francia hozzá KELL már nyúljon a fiatalokhoz! 25 remek játékos a keret, mondja. Igaza is van, erős nevek. De sajnos lassúlnak, kell melléjük a frissítés. Sok nevet soroltak fel már edzőket emlegetve, magam is, melyik csapatok mekkora sikerrel játszatják a fiatalokat.

A mai Real Madrid kerete még a fiatalokkal is az egyik legerősebb keret a kontinensen, ezt nagyon magabiztosan le merem írni. Olyan tehetségeink vannak, akikért sok edző a fél karját is odaadná, és nem padoztatná őket. Lehet bizony három-négyszeres BL győztesekkel padot fűteni, ezt tavaly Santiago Solari bebizonyította. Lehet nagy nevet kihagyni, és akár mellőzni is, ha edzésen és öltözőben nem mutatja az elvárt magatartást.

Esélyek és fogadások

A mai mérkőzésről még kevés cikket publikált a külföldi sajtó. Így ránéztem a Marca fogadási oldalára, milyen oddsokkal mennek a legérdekesebb lehetőségek.

Nos, amennyiben a Granada talál be először:4,33 a szorzó. Viszont ha lőtt gól nélkül távoznak a Bernabeu-ból, akkor már 7,50. Nem meglepő, és meg is merném kockáztatni, mivel egyrészt Areola áll a kapuban, másrészt a Brugge után bízom benne, hogy a csapattól egy egységes védekezést láthatunk majd, mint pl a Sevilla ellenin.

A Real Madrid átlagosan 6,43 szögletet rúg mérkőzésenként, ezért amennyiben ma csak egy lesz a szögleteinek a száma, 1 €-ért 70 €-t fizetnek. Durva. De nem veszteném el az e1 €-m, annyira kicsi rá az esély….

Összeségében a fogadás kevesebbet fizet, ha a királyiak győznek. Viszont ha nem, vajon ki fizet rá nagyon?

A Real Madrid. A mai mérkőzés ismét egy amolyan győzelem-kényszeres meccs, ahogy a Brugge elleni is volt. Csorba esett a tekintélyen, amit ma ki kell köszörülni. A szurkolókon megint nem fog múlni, a habfehér tábor a helyszínen is, a képernyők előtt is teljes szívvel énekeli majd: ¡Hala Madrid!

A közvetítés 16 órától a Spiler 2 csatornán, reméljük nem Ákos tolmácsolja majd (??). Kezdő hirdetése 15 óra körül várható. Jó szurkolást, jó szórakozást mindenkinek!

A Marca cikkeinek és képeinek felhasználásával.

És 14,40-kor már tudható is a kezdő: