Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Courtois: gastroenteritis

Thibault Courtois nem kezdte jól második szezonját se a Real Madrid csapatában. De bízik benne, hogy hamarosan visszanyeri formáját, mert ahogyan mondta: Ha a Real Madrid kapusa akar lenni, meg kell szoknia ezt a nyomást.

A Brugge elleni meccs előtt a hálóőr gyomorfájdalmat érzett, és órákon belül három kilót vesztett a súlyából. Ez ismét felveti a kérdést: akkor vajon miért állította Zidane be a kapuba, hiszen ott volt Areola is?!

Viszont tisztában van vele: mit jelent a fehérek első számú kapusának lenni, és mindent megtesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Profihoz méltó hozzálállással néz szembe a kialakult helyzettel is.

Az előző szezonban Keylor Navas-al kelett versenyeznie a kapus posztért, ami nem volt könnyű, tekintve Navas népszerűségét. De élt már át hasonló helyzetet: anno Petr Cech előtt sikerült a Chelsae No.1.kapusává válnia.

A gastroenteritis miatt jelenleg orvosi kezelés és diéta segitségével gyógyul. Meghatározott étrendet követ, és dolgoznak a fizikai állapotának a feljavításán is. Valamint igyekeznek a jövőre nézve a hasonló problémákat kiküszöbölni, az ilyen tipusú betegségeket megelőzni.

Courtois mindent megtesz gyógyulása érdekében, és arra törekszik, hogy a szombati mérkőzésre felépüljön. Igaz, az utolsó orvosi vizsgálatok kielégítő eredményt hoztak, de várhatóan mégsem szerepel majd a Granada elleni keretben még.

Courtois elmondta, elkötelezett aziránt, hogy a csapatot és edzőjét mindenek fölé helyezze. Igyekszik a rajongók szimpátiáját is elnyerni. Zidane számára ő az első számú kapus, és reméli, hogy a meccseken is az edzéseken mutatott kiváló formáját fogja mutatni.

A belga válogatott portása minden erejével azon dolgozik, hogy a csapattal trófeákat nyerjen. Odafigyel étkezésére, és lelkesen edz. Meg szeretné mutatni a közönségnek, miért ő lett a Real Madrid első számú kapusa.