Real MadridLa LigaPremier LeagueTottenham

Eriksen: a téli lehetőség

A Real Madrid vezetősége nem kívánja elszalasztani a piac kínálta alkalmat, és januárban szeretnék Eriksen-t Madridba igazolni. A Tottenham középpályása azért tért vissza napirendre, mert nyáron lejár angliai szerződése. És a Realnak éppen deréktájon vannak gondjai.

A témában hetek óta jelentek meg írások, nemcsak spanyol, de angliai oldalakon is. Most a Marca újságírója, a Real Madrid berkeiben járatos José Félix Díaz írt a témáról.

Pogba Out, Eriksen In

Nyáron Zinadine Zidane kifejezett kívánságára fordítottak hátat Eriksennek, mivel a francia edző Pogba megszerzését kérte tőlük. Viszont a Manchester United a világbajnok határozott kívánsága ellenére sem állt szóba a királyiakkal. Pogba még mindig reméli, hogy fehérbe öltözhet, noha a legutóbbi hírek a Juventus-al is szóba hozták. Így az opció távolodni látszik.

A klubja megtartaná

Mindeközben a Tottenham még egy utolsó próbát tesz Eriksen szerződésének a megújítására. Viszont a dán egyértelművé tette, hogy 2020 június 30.-ig kíván a Premier Ligában játszani. A Tottenham elnöke, Daniel Levy megbízta a vezetőséget, hogy dolgozzanak ki egy ajánlatot, amivel meg tudnák tartani a középpályásukat. Szeretnék megfordítani a meder folyását, amerre a dolgok most tartanak, de anyagi lehetőségeik miatt messzire nem tudnak menni. Ezért is az a valószínű, hogy nem lesznek képesek olyan ajánlattal előállni, ami felül tudja majd múlni a Real Madrid ajánlatát.

A Real Madrid eltökélt

Madridban a januárt várják. Mivel a nyári igazolási időszakban minden erejükkel Pogba leigazolását célozták, elmulasztottak másfelé komolyabban nyitni. Voltak hírek Eriksen és Van de Beek iránti érdeklődésről, de konkrét ajanlattételig nem jutottak el. A piac bezárt, Pogba-t nem sikerült elhozni, a középpályára nem érkezett senki.

Pedig a klub minden szakértője egyet ért abban, hogy a csapatot deréktájon meg kell erősíteni. Egyöntetű véleményük, hogy hiányzik az energia, az erő és a sebesség a pálya közepéről. És bár Eriksen nem fog 100%-os megoldást jelenteni a problémákra, technikájával és pontosságával képes jelentős javulást hozni.

Zidane nincs meggyőzve

A körülmények nem ugyanazok, mint nyáron. De a Real Madrid vezetői egyértelműsítették: nem engedhetik meg a második lehetőség elmulasztását. Noha Zidane nincs egyértelműen a transzfer mellett, a Bernabeu vezetői a télen megteszik a lépéseket Eriksen és a klub irányába. Természetesen tiszteletben fogják tartani a meghatározott igazolási időszakot, de a szándékukat már most nem titkolják.

Kiemelt kép:To The Line And Back