BarcelonaFociJuventusLa LigaManchester UnitedVélemény

Ronaldo és Messi ellopták a show-t

Noha tegnap este az UEFA „Év Játékosa” díjat Virgil van Dijk kapta, mégis megint Ronaldo és Messi nevétől hangos a sajtó. Valószínűleg nem véletlenül, egymás mellett ültek a gálán, és a riporter nem is hagyta ki a lehetőséget.

Messi a tőle megszokott udvarias választ adta a riporternek, amikor Ronaldo-ról és a kettőjük kapcsolatáról kérdezte:

-Csodálatos kilenc év volt, amíg Spanyolországban játszott Cristiano. A rivalizálásunk szép emlék. Most egy másik nagyszerű csapat tagja, figyelemmel követem a játékát.

Cristiano Ronaldo a kamerának már bővebben nyilatkozott. Elmondta, hogy noha már több, mint egy évtizede a kettőjük neve szinte elválaszthatatlan, mégsem költöttek el egy vacsorát se soha együtt. És reméli, hogy ez a jövőben majd változik.

-15 éve osszuk meg a futball színpadát mi ketten,ő meg én. -mondta. Majd így folytatta: – Nem tudom, hogy valaha történt-e már hasonló a sportban, hogy két ennyire kiemelkedő játékos ugyanabban a sportágban, egy időben… nem, nem könnyű helyzet.

Arra a kérdésre, hogy vajon melyikük megy korábban nyugdíjba, Ronaldo nevetve válaszolta:

-Nem tudom, ő két évvel fiatalabb nálam, de van rá esély, hogy talán mégis én.

-De természetesen jó kapcsolatban vagyunk. -folytatta. – Még soha nem vacsoráztunk együtt, de én remélem, hogy ez a jövőben nem marad így.- mondta Ronaldo.

-Természetesen hiányzik a spanyol játék és a kettőnk közötti versengés. Ő tolt előre engem, én toltam előre őt.

Minden bizonnyal Ronaldo-t a jó szándék vezeti, amikor egy közös vacsorára invitálja Messi-t, de lehet, valaki majd figyelmezteti az argentint. Méghozzá Patrice Evra. Ugyanis rendelkezik már tapasztalattal, hogy milyen is egy étkezés Ronaldo-val…

Még a Manchester United-ben voltak csapattársak a portugál sztárral, amikor edzés után Ronaldo áthívta Evra-t magához. Egy délutánt töltöttek együtt, miután Evra annyit tudott csak mondani:”Kész van.”

Evra egy tavalyi podcastban mesélte el, hogy egyszer meglátogatta Ronaldo-t. „-Patrice, gyere át edzés után!” – mondta neki Ronaldo. „Mentem, persze, és tudod, kiadós étkezésre számítottam, nagy szelet húsokkal. De az asztalon csak saláta és natúr csirke volt. És víz. Semmi üdítő.

-Elkezdtünk enni, és arra gondoltam, ez biztosan az előétel, és majd jönnek utána a hússzeletek. De semmi. És Ronaldo alig hogy befejezte az evést, felállt az asztaltól, és előszedett egy labdát. „Gyere, játszunk kétérintőst!”- mondta. Én meg :”Befejezhetem az evést?” -erre ő: „Nem, nem, gyere játszani”.

-Passzolgattunk, majd a medencébe hívott, úszni. Tiszta K.O. voltam. Még jakuzziztunk meg szaunáztunk, teljesen kikészültem! -mesélte el Evra akkori élményeit.

Noha Virgil van Dijk nyerte el az „Év Játékosa” díjat, de valójában Ronaldo volt az, aki igazán hoppon maradt. Ugyanis az „Év Támadója” díjat Messi-nek ítélték idén. Hogy valójában erről Cristiano Ronaldo milyen véleményt fogalmazhatott meg magában, azt a Marca cikkébe ágyazott videón mindenki megnézheti. Az alábbi linken lehet megtekinteni, az utolsó másodpercet figyeljétek!

A Bajnokok Ligája sorsoláson Messi és a Barcelona az F csoportba, míg a Juventus Ronaldo-val a D csoportba került. Így Ronaldo ismét Madridba jön majd játszani, csakhogy a tavalyihoz hasonlóan a Wanda-ba, nem a Bernabeu-ba. Minden bizonnyal egy izgalmas mérkőzés lesz.

Forrás: Business Insider, Marca, La Gazetta dello Sport

Kiemelt kép:Marca