Foci

Luis Enrique-vel gyászol a világ

Luis Enrique Martinez nyilatkozata kislányának haláláról:

„Xana lányunk ma délután, 9 éves korában elhunyt, miután öt nehéz hónapon át harcolt az osteosarcoma ellen. Köszönjük az együttérzést és a megértést, valamint nagyra értékeljük a diszkrécióját mindenkinek.

Köszönjük továbbá a Sant Joan de Deus és a Sant Pau kórházak munkatársainak az odaadó munkájukat, az ápolóknak, orvosoknak és önkénteseknek, és külön köszönet a a Sant Joan de Deu papjainak.

Nagyon fogsz hiányozni Xana, de életünk minden napja abban a reményben telik, hogy majd újra találkozunk. Te leszel a családunkat irányító csillag! Pihenj, Xanita! Martines-Cullell család.”

Öt fájdalmas hónap

Március 25-én Enrique a spanyol válogatottal Valettában tartózkodott, amikor megkapta azt a telefonhívást, amitől rettegett. A felesége hívta. „Nincs gyógymód.” „Hónapok vannak csak.” Kegyetlen mondatok.

Azon az estén a csapat szállodájában nem sokan tudták, hogy az edzőjük milyen drámát él át. Azonnal értesitették Luis Rubiales-t, és intézkedtek Luis Enrique azonnali hazautazásáról. Haladéktalanul repülő indult Barcelona-ba az edzővel és Joaquin Valdes-el, a csapat pszichológusával.

Öt nagyon nehéz hónap következett. Xantia számára nem volt remény, a család kétségbeesetten bízott a lehetetlenben. Luis Enrique az utolsó pillanatig nem mozdult a kislánya mellől. A nemzeti csapat irányítását Roberto Morena vette át.

Napvilágot láttak törtenetek, ki tudja , honnan, hogy lovasbaleset, baleset. És újságírói dillemák: mit írjanak meg, mit ne… Szerencsére a tisztesség nyert.

Együttérzés mindenkitől

Luis Enrique és családja iránti részvétét fejezi ki az egész futball-és sportvilág. Színek nélkül.

A közösségi oldalakon Enrique posztja alatt vagy az oldalára küldött üzenetekben fejezik ki együttérzésüket. A teljesség igénye nélkül:

Rafa Nadal, Pedro Sanchez ( kormányelnök): ” Nincs olyan szó, amely kifejezhetné ezt a fájdalmat”, a Spanyol Nemzeti Válogatott, az FC Barcelona, Sergio Ramos (mind a Real Madrid és a nemzeti valogatott csapatkapitánya), a Real Madrid CF, Lionel Messi, a Spanyol Kultúrális és Sportminisztérium, Luis Suarez, Piqué:”A lelkemben együtt érzek.”

Forrás: Marca