Általános KvízekIrodalomKvízTesztTudáspróba

Irodalom kvíz: Általánosban tanultuk, de ma is megy? 10 ismert vers, amit illik tudnod.

Ki tudod egészíteni Weöres Sándor A galagonya című versét? És emlékszel József Attila Tiszta szívvel versére? Lássuk, sikerül-e mind a 10 verset helyesen kiegészítened?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Ki tudod egészíteni Ady Endre Góg és Magóg fia vagyok én... című versét? "Góg és Magóg fia vagyok én, / Hiába döngetek kaput, falat / S mégis megkérdem tőletek: / ............................

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versét? " Egy gondolat bánt engemet: / Ágyban, párnák közt halni meg! / ..................... / Amelyen titkos féreg foga rág;

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Petőfi Sándor A nemzeti dal című versét? Sehonnai bitang ember, /Ki most, ha kell, halni nem mer, / ........................ / Mint a haza becsülete.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ki tudod egészíteni Weöres Sándor Paripám csodaszép pejkó című versét? " Paripám csodaszép pejkó, / ide lép, oda lép, hejhó! / ............................. / nem adom, ha igérsz százat.

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Móricz Zsigmond A török és a tehenek című versét? "Én vagyok a Mehemed, / ........................ / Számlálgatja Mehemed, / Hány félék a tehenek."

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Petőfi Sándor A XIX. század költői című versét? "Ne fogjon senki könnyelműen / A húrok pengetésihez! / Nagy munkát vállal az magára, / ........................."

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Egészítsd ki Csokonai Vitéz Mihály Tartózkodó kérelem című versét! A hatalmas szerelemnek / .............. / Te lehetsz írja sebemnek, / Gyönyörű kis tulipánt!

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Vörösmarty Mihály Szózat című versét? " És annyi balszerencse közt, / ................... / Megfogyva bár, de törve nem, / Él nemzet e hazán.

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni József Attila Tiszta szívvel című versét? "Harmadnapja nem eszek, / se sokat, se keveset. / ................... / húsz esztendőm eladom.

Helyes! Helytelen!

Ki tudod egészíteni Weöres Sándor A galagonya című versét? Zúg a tüske, / .................. / reszket a galagonya / magába.

Helyes! Helytelen!

Irodalom - Általános iskolai versek

Share your Results:

Jöhet a következő?