FilmNapi ÉrdekességekTények

10 meglepő tény filmekről, amit valószínűleg nem tudtál

A filmeknek az a varázslatos erejük van, hogy legalább a film idejére felfüggesztik valós problémáinkat, kikapcsolnak.

Eljuttatnak távoli világokba a fantasztikus karakterek, a forgatókönyv és az operatőr segítségével. Olyannyira, hogy szinte el is felejthetjük, hogy ezek a karakterek valójában csak emberek, és a távoli világ egy film.

Egy mozifilm létrehozása valódi és teljes munkaidős munka a szereplők és a stáb számára. És ugyanúgy, mint a mi életünkben és munkánkban, nemcsak hétköznapi, hanem furcsa és meghökkentő dolgok is történhetnek.

Attól kezdve, hogy egy robot sminket visel, és ebédelni indul, a csúnya fertőzések elkapásáig, úgy tűnik, hogy a színészek és a stábtagok sok érdekes tényt és történetet halmoznak fel az évek során, és jó tudni, hogy néhányuknak sikerült szórakoztatni vele.

Rengeteg meghökkentő tény van a kulisszák mögül, amiből most elhoztunk nektek párat. Biztosan találsz köztük valamit, amit korábban nem tudtál.

#1 A Galaxis őrzői

Chris Pratt ellopta A Galaxis őrzői című filmben viselt Star-Lord jelmezt a raktárból, kizárólag azért, hogy elérhető legyen számára, hogy bármikor felvehesse és jelmezben megjelenhessen, amikor meglátogatja azokat a kórházban lévő beteg gyerekeket, akik találkozni szeretnének Star-Lorddal.

#2  A mindenség elmélete

A mindenség elmélete

Stephen Hawking a James Marsh rendezőnek küldött e-mailben Eddie Redmayne alakításáról elmondta, hogy voltak bizonyos pontok, amikor azt hitte, hogy önmagát látja. A szerzői joggal védett speciális hangon kívül (ahogy Hawking a hanggenerátor segítségével beszélni tudott) Stephen Hawking kölcsönadta a filmkészítőknek a Companion of Honour kitüntetését és az aláírt tézisét is, hogy az eredetit használják kellékként a filmben.

#3 Armageddon

Armageddon

A NASA bemutatta a filmet a menedzsment képzési programjuk során. Az új vezetők azt a feladatot kapták, hogy a lehető legtöbb hibát próbálják észrevenni. Legalább százhatvannyolcat találtak.

#4 Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club)

Mielőtt meghaltam – Dallas Buyers Club

A film költségvetése annyira alacsony volt, hogy a smink teljes kiadása csupán 250 dollárra rúgott. A filmművészek úgy néz ki tudták hogyan kell jól dolgozni, mivel a film legjobb smink és frizura kategóriában végül Oscar-díjat nyert.

#5 A keresztapa

A keresztapa

A Marlon Brando által a nyitó jelenetben tartott macska egy kóbor állat, akit Francis Ford Coppola talált a Paramount Pictures területén, és eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben. Annyira jól érezte magát a cica, hogy hangos dorombolása elnyomta Brando párbeszédének egy részét, és ennek következtében a sorainak többségét újra kellett szinkronizálni.

#6 Matrix

Matrix

Woo-Ping Yuen, a Kung Fu koreográfus kezdetben nem volt hajlandó dolgozni a filmen. Azt remélte, hogy azáltal, hogy túlzott díjat kér, lepattinthatja a Wachowski testvéreket. Nos, nem. Ezt követően megpróbálta velük megértetni, hogy kérésük lehetetlen. Azt mondta, csak akkor ért egyet, és vállalja a forgatást, ha teljes mértékben ő irányítja a harcokat, és négy hónapig képzi a színészeket, mielőtt belekzdenek. Wachowskiék eleget tettek kérésének.

#7 Elizabeth: Az aranykor

Elizabeth: Az aranykor

A filmben, amikor Erzsébet megérkezik a Szent Pál-székesegyházba, éppen építkezés folyik. A való életben a Szent Pálnak valóban javítási munkálatokra volt szüksége. Shekhar Kapur, a rendező úgy döntött, hogy improvizál, és a munkásoknak jelmezeket és korabeli eszközöket adott a katedrálisban lévő kő vágásához. A filmbeli helyszínen dolgozók valós kőfaragók és építőmunkások.

#8 Django elszabadul

Django elszabadul

Amikor Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) az egyik jelenetben odacsap az ebédlőasztalra, DiCaprio véletlenül összetört egy kicsi üvegpoharat a tenyerével, és valóban vérezett a keze. Figyelmen kívül hagyta, karakterben maradt, és folytatta a jelenetet. Quentin Tarantinót annyira lenyűgözte, hogy ezt a felvételt használta a végső vágásnál, és amikor belerakta a filmbe a jelenetet, a stáb vastapsban tört ki.

#9 Forrest Gump

Forrest Gump – Tom Hanks

Tom Hanks nem kapott fizetés ezért a filmért. Ehelyett százalékot kért a várható nyereségből, ami végül negyvenmillió dollár körüli nettó eredményt hozott.

#10 Titanic

Titanic – Kate Winslet

Miután megtudta, hogy meztelenre kell vetkőznie Leonardo DiCaprio előtt, Kate Winslet úgy döntött, hogy megtöri a jeget, ezért amikor legelőször találkoztak, villantott egyet.

További történetekért, érdekességekért látogasd meg az ÉRDEKESSÉGEK menüpontot. Garantáltan találhatsz valami újabb meghökkentő dolgot.

EZ IS ÉRDEKELHET: