ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 5. forduló

A válogatott szünet talán elég volt arra, hogy mindenki megeméssze az elmúlt Premier League forduló történéseit. Nagy ruhát kapott a bajnok és a Manchester United, a dobogón nincsenek BL csapatok. Ráadásul pikáns rangadók várnak ránk!

Forduló mérkőzése 1

Mersey Side-i derby, napra pontosan 10 éve vesztett az Everton ellen a Liverpool így értelemszerűen Klopp is veretlen ellenük. Az idei évet egyenlőre Ancelotti gárdája kapta el jobban, 4 meccs után 100%-os, James kitűnően érkezett a csapatba Calvert-Lewin pedig bombaformában. Mikor ha nem most? A Liverpoolnál Alisson hiánya nagy érvágás, és kérdés, hogy a jobb minőségű védekezés érdekében nem-e Fabinho lesz Van Dijk párja hátul. Kigyógyult Mané és Thiago a koronavírusból, Firmino megtalálta a góllövő cipőt a válogatottban. Egy dolgot bánhatunk csak őrületes hangulat lehetne ma Liverpoolban…

Forduló mérkőzése 2

El lehet-e bocsátani Pep Guardiola-t, illetve okos döntés-e? Több portálon elemezték, hogy ha a spanyol nem az lenne, aki lehet már nem ülne a City kispadján, az is kérdés, hogy akkor az a poszt nem-e Arteta-nak a mostani ellenfél Arsenal edzőjének készült volna. Arteta az FA kupában nyert már a Manchester City ellen, de itt nagy lesz rajta a nyomás, ha a bajnokságban simán veszít újabb rangadót. Mit mondjanak a hazaiak 3 meccs 4 pont és kiesett – eddig határozatlan időre – a tavalyi szezon játékosa Kevin de Bruyne, viszont Agüero a keretben lehet.

További mérkőzések

Chelsea – Southampton
Egyenlőre nem minden a londoni kékek szájíze szerint alakul. Megsérült máris az új kapus igazolás Mendy, így Kepa bizonyíthat, pályára léphet viszont a nyári pénzköltés utolsó még nem debütált Ziyech. Lampard-nak nagyon kell ez a győzelem ez nem kérdés a vendég Szentek viszont pont más pályákon képesek megnehezíteni az ellenfelek életét, ha elöl Ings és társai jól sáfárkodnak a helyzettel inoghat a kispad az angol alatt.

Newcastle – Man. United
A negyedik BL csapat is szombaton játszik, de Solksjaer fejében alighanem még nem a PSG elleni mérkőzés van. Ha nem nyernek, könnyen kieső helyen lehetnek a Vörös Ördögök, nem tudni Sir Alex mikor veszi le a kezét volt játékosáról. A friss megmentő Cavani sérült, de az idegenbeli mérlegükben bízhatnak, meg abban, hogy a szarkáknak bár 4 egységgel többjük van nem túl meggyőzőek.

Sheffield – Fulham
Már az ötödik forduló egyértelmű kiesési rangadót hoz, a tavalyi bravúr csapat hazaiak és a feljutó Fulham egyaránt. nulla pontos. A vendégek játéka – ha gonoszkodni szeretnénk – komoly érv a 18 csapatos PL mellett. Mindenképp a Sheffield az esélyesebb, kérdés elindulhatnak e felfele.

Crystal Palace – Brighton
A hazaiak jól kezdték a szezont két győzelem, abból az egyik az Old Trafford-on, ezt két vereség követte, erősebb ellenfelek ellen. A vendég Brighton sorsolása nehéz volt eddig, de el kell kezdeni gyűjteni a pontokat, ha nem akarnak gondba kerülni.

Tottenham – West Ham
Mourinho csapata megmutatta mekkora potenciál rejlik abban a gárdában, és ne feledjük a portugál második évada hagyományosan a. legerősebb. Bale – Kane – Son trió, ha a walesi motivált lesz könnyen odaérhetnek a a húsos fazékhoz. Nem nagyon látni, a vendégek hogy szerezhetnek pontot vasárnap, bár a futball nem egy előre lejátszott játék.

Leicester – Aston Villa
Lehet a rangadók között kellene említenünk a mérkőzést. A vendégek nagyon magasra tették a lécet a bajnok megsemmisítésével, de ugyanezt elmondhatjuk a hazai Rókáknál, akik a Man. City-nek gurítottak egy ötöst. De ők már megtapasztalták, hogy könnyen le lehet esni a magaslatokról. Gólgazdag látványos meccs várható.

West Brom – Burnley
A hazai újonc, a Chelsea elleni döntetlent leszámítva nem szerzett még pontot. Gera Zoli mindkét csapatától (Fulham a másik) hatalmas bravúr lenne a bennmaradás. Azt a Burnley-t fogadják amely még nem szerzett pontot egyáltalán, így mindkét csapat mikor, ha most nem hangulatban lehet.

Leeds – Wolves
Bielsa csapata őrült meccsen kikapott a nyitó mérkőzésen a bajnok otthonában, azóta viszont eredményes az argentin edző focija. A Farkasok kicsit fáradni látszanak az elmúlt évek jó teljesítményei után. Debütál a hazaiknál Raphinha a forduló záró mérkőzésén a hazai csapatban.