AC Milan

Sacchi: A Milan jó úton jár Piolival és Maldinivel

A korábbi kiváló AC Milan edző, Arrigo Sacchi szerint jelenleg a csapat jó uton jár Stefano Pioli és Paolo Maldini vezetésével.

A Milan fantasztikusan játszik. Mióta a koronavírus után újra indították a Serie A-t az előző szezon végén 9 mérkőzést megnyertek a 12-ből és az új idényt is 2:0-ás Bologna elleni győzelemmel kezdték.

A jelenlegi siker kulcsa Pioli stílusa, a minél korábbi letámadásra épít, hogy még a támadó harmadban visszaszerezzék a labdát, és ezt vegyítve kontratámadással lenyűgöző eredményt érnek el, ami Sacchit is lenyűgözi.

A korábbi siker edző a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott az imádott Rossoneriről:

„Nyáron Milánó Marittima részén élek, ahol rengeteg Milan szurkoló van. Hétfő délután néhányan vitatkoztak és megkérdezték a véleményem a csapatról.”

„Azt választoltam: jó uton járnak, végre van összefogás a vezetőségben is. Enélkül nehéz összehozni egy jó csapatot.”

„Sajnáltam Boban kirúgását, remek játékos volt, intelligens és szakértő. Örülök Paulo Maldininek, szintén nagyszerű játékos volt, igazi nagymenő és remélem megengedik neki, hogy több fiatalt hozzon a csapathoz, így még versenyképesebb lehet a keret.”

„Mindig úgy gondoltam, hogy a történelme a klubbal, a képességei, a stílusa, a meglátásai fontosak a csapatnak. Gazidis Rangnicket akarta, aki jó edző, de akkor elveszítette volna Paolot és Piolit, akik fantasztikus eredményeket értek el, és kitörölte volna egy év tapasztalatát.”

„A CEO meggondolta magát, mint ahogy az okosak teszik. A fiatal csapatban ott van egy ‘öreg’ ember, aki nem csak a tapasztalatát és személyiséget adja hozzá a csapathoz, hanem a hihetetlen minőségét is. Gratulálok Ibrának, aki igazi Superman.”