ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 3. forduló

Ismét a bajnok játssza a rangadót egy londoni csapat ellen a Premier League-ben, de azon a mérkőzésen kívül is vár ránk sok érdekesség a hétvégén.

Forduló mérkőzése

Arteta alapos teszt előtt áll az Anfield-en. Mikel Arteta kétségkívül jó pozícióba helyezte az Arsenal-t az FA-kupa megnyerésével a Chelsea ellen. A baszkot azonban annak alapján fogják megítélni, hogy képes-e még versenyképessé tenni őket a legjobbak ellen. 2012 óta nem nyertek az Anfield-en, akkor Lukas Podolski és Santi Cazorla szerezte a gólokat, és az utolsó öt látogatásuk során az Arsenal minden alkalommal legalább három gólt kapott. Arteta alatt a csapat jobban felkészültnek és taktikailag ügyesebbnek tűnik, ami két jó tulajdonság, amikor a Premier League bajnoka ellen játszik a csapat. Ha az Arsenal meg tudja fordítani a fájdalmas tendenciát, főleg miután két győzelemmel kezdte a szezont, az megalapozhatja a Top 4-be kerülés esélyét. Egy újabb elkeserítő vereség Jürgen Klopp csapata ellen viszont kijózanítható lehet.

További mérkőzések

Brighton – Man. United
Ahogy a Manchester United csapatbusza kedden este elhagyta Luton-t, egy szurkolói együttes kántálásba kezdett. „Mit akarunk? Sancho! – ordították. Ed Woodward-nak kétségkívül nem eshetett jól, mivel Jadon Sancho érkezésének esélye most alacsonynak tűnik. A United őszintén rettenetes teljesítménye a múlt szombaton, a Crystal Palace ellen fokozta a szurkolók félelmét, hogy ez egy újabb nyár lesz, amikor a nem megfelelő átigazolási politika hátrébb viszi a klubot. A United-on kívül legjobb négy tagja közül mindegyik csapat megerősödött, és hajlandónak tűnnek további igazolásokra. Graham Potter az ellenfelek nagyszerű olvasója, Woodward és Ole Gunnar Solskjær gondjai pedig gyorsan elérhetik a kritikus szintet . Ha a United veszít, akkor arra számíthatunk, hogy Woodward előveheti a csekkfüzetet, még akkor is, ha a United pánikvásárlással járó rekordjai kegyetlenek voltak az elmúlt években.

Crystal Palace – Everton
Két 100% -os csapat találkozik Londonban. 2013 óta az Everton hét látogatásából a Selhurst Parkba 5 döntetlennel zárult, ebből négy gól nélküli. A két fennmaradó meccs egyaránt 1-0-ra végződött. Palace és az Everton közötti gólátlag Selhurst ban 0,8571-et mutatott be (az az igazán furcsa dolog, hogy ugyanazok a csapatok a Goodison Parkban átlagosan 3,4286 gólt szereztek, A liga legjobb passz-teljesítési statisztikájával (Everton 88,3%) állítja feladat elé a legrosszabb csapatot (Palace 56,4%), bármit is csinált a két gárda, eddig működött, meglátjuk egymás ellen mire jutnak.

West Brom – Chelsea
„A klub mindig bennem marad, és fejben mindig 100% -ban a Chelsea része leszek” – mondta tavaly Branislav Ivanovic. West Brom azt reméli, hogy szombat este legalább pár órán át sikerül nem része lenni annak, amikor (ha játszik) pályafutása során először lép pályára a londoni csapattal szemben. Az eddigi két meccsét 8–2-es összesítéssel elvesztette a hazai csapat, és ebben a szezonban eddig a legkevesebb lövést lőtte meccsenként (6,5, a Sheffield Uniteddel közösen), és harmadik legtöbbet engedte kapujára (15). A Chelsea, érdekes módon viszonylag magasra törő törekvéseire tekintettel, a legkevesebb lövésnél a harmadik, a legtöbb engedettnél a második.

Sheffield Utd – Leeds
1992-es emlékek egy yorkshire-i derbin. Ez történelmi jelentőségű meccs, volt mivel 1992 áprilisában a Bramall Lane-ben 3-2-es győzelmet arattak, amellyel a Leeds megnyerte az első osztályú bajnokságot. Ennek a meccsnek a YouTube-on történő megnézése bepillantást enged egy szinte teljesen más sportágba, Huszonnyolc év elteltével hasonló gólmennyiségre lehet számítani, mivel a modern Leeds a pálya mindkét végén „eredményes”. Chris Wildernek örülnie kell, hogy csapata nem hétfőn 18 órakor játszik, amely időpontban csapata vereséget szenvedett mind a Wolves, mind az Aston Villa ellen. Ellenben a Leeds és Marcelo Bielsa az új évad újdonsága.

Tottenham – Newcastle
Melyik Newcastle jelenik meg a Spurs ellen? A Premier League-szezonban a Newcastle-nek eddig csak két lövése volt, és mindkettővel szerzett gólt. Elég volt egy biztató 2–0-s győzelemhez a West Ham ellen a nyitó hétvégén, bár ezt egy 3–0-s vereség követte a Brightontól. „Be kell vallanod, amikor nem játszol elég jól, és ha megnézed és elemezed, előző héten sem voltunk közel ahhoz a szinthez.” – mondta Steve Bruce a Brighton-meccs után. Különösen a védekező forma aggasztó és hogy a Brighton elleni kontratámadások esetleges megismétlődését kíméletlenül kihasználja a Spurs csapata, amely a múlt hétvégi Southampton mérkőzésen a hasonló hibákat folyamatosan megbüntette.

Burnley – Southampton
Rosszul kezdte a szezont a vendégcsapat. Miután két bajnoki vereséget szenvedett és Brentford-tól is kikapott a Carabao Kupában, annak ellenére, hogy teljes csapatot állított fel, a Southampton-nak jelentős fejlesztésre van szüksége – vagy ahogy Oriol Romeu sejtette, „kevesebb kockázatot kell vállalniuk és pontosabbnak kell lenniük”. A spanyol azt is elmondta, hogy ezekkel az ellenfelekkel szemben „a cél, hogy több problémát okozzunk, és ne adjunk annyi esélyt nekik”.

Man. City – Leicester
Nem lehet megúszni a kijelentést, hogy a Manchester City védelme hibás. A Farkasok ellen domináltak, és nem kellett volna látniuk, hogy John Stones 90 percig küzd a koncentráció fenntartásáért, de nem szabad félretenni ezt a Leicester ellen. Ehelyett itt lehet az az idő, amely lehetővé teszi, hogy egy új fiú, Nathan Aké mellett játsszon, megpróbálva biztos játékot biztosítani, mielőtt Aymeric Laporte visszatérne sérüléséből. Az Everton egykori centerhalfja az elmúlt szezonban csak 16 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben, és 26 éves – és egy újabb középhátvéd szinte biztos, hogy lesz szerződtetve – ez egy kulcsfontosságú hónap Stones számára, hogy bizonyítson.

West Ham – Wolves
A londoni stadionban a Farkasok ellen a csapat összetételét az új Covid tesztelés határozza meg. A Kalapácsosok helyzete emlékeztetőül szolgál a futball törékenységét illetően a vírus ellen. David Sullivan, a klub társelnöke a héten beszélt az intézkedésről, amely szükséges azzal, hogy „az a tény, hogy valószínűleg nem kapunk belépők után pénzt a szezon további részében”. Elismerte, hogy „minden nap múlva egyre depressziósabb vagyok” tükrözi sokak félelmeit az előttünk álló időszakkal kapcsolatban.

Fulham – Aston Villa
A Fulham csak két meccset játszik a szezonban, de úgy tűnik, küzdeni hivatottak a bent maradásért. Scott Parker csapata vereséget szenvedett az Arsenaltól és a Leedstől, közben hét gólt kapott. Alphonse Areola és Kenny Tete az Elland Road-on debütáltak, de ez nem tett különbséget. A játékosok cseréje mellett ideje lehet, hogy Parker új stílust fontoljon meg, hogy megbirkózzon a feladattal azáltal, hogy kevésbé nyitottan játszanak. Az Aston Villa tökéletes ellenfél lehet, amely ellen kísérletezni lehet. Az egyik ember, aki segíthet, Mario Lemina, aki a középpályán biztosíthatja a szükséges stabilitást. Ha a gaboni középpályás összeszokik André-Frank Zambo Anguissa-val, akkor megkezdődhet a Fulham Premier League-csapattá alakítása.