Liverpool

Mit adhat Jota a Liverpoolnak és miért kell Kloppnak?

Diogo Jota a Wolvesnál akkor volt a legjobb, amikor a bal szélen játszott másodszámú csatárként, vagy szélső támadókén, de nem csak a bal oldalon fordult meg, néha volt középen és a jobb szélen is.

Megvan a képessége, hogy bárhol tudjon játszani és sokkal több variációt kínál csapatának mint a többiek, hiszen kiválóan alkalmazkodik mindenféle rendszerhez, és képes a középpályát is átjátszani.

Fontos azt is megjegyezni, ugyan Jota mindig nagyon intenzíven játszik, de sűrűn le kell cserélni a 60.-70. percben. Kiegészítő szerepre tökéletes, aki azonnal minőséget hozz a csapathoz, illetve nagy mennyiségű gólt és gólpasszt.

19/20 16+1 (átlag 186 percenként rúgott gólt vagy adott gólpasszt)
18/19 10+7 (átlag 162 percenként rúgott gólt vagy adott gólpasszt)
17/18 17+5 (átlag 174 percenként rúgott gólt vagy adott gólpasszt)

Decemberben lesz csak 24 éves, pályafutása legjobb évei még hátra vannak.

Fontos, hogy hol teljesít így és megmutatja, hogy miért olyan kiváló igazolás a Liverpoolnak. A Wolvesnak ott van Adama és Diogo, akik tökéletesek a kontrajátékban. Jota viszont nem csak a világklasszis sebességgel dolgozik, de a labdatartásban is jó, és képes a büntető területen belül veszélyes lenni, amikor a védelem visszaáll. Valószínűleg ezért olyan érdekes a Liverpoolnak. Tökéletesen időzített megiramodása a rövid oldal felé, majd onnan átíveli a hosszú oldalra, amiben amúgy Mané is kiváló.

A büntető területen belüli mozgása és időzítése jobb, gyorsan tud reagálni a helyzetekre és el tud mozogni a védőktől is. Egy másik sűrűn látott jelenet, hogy lassan halad a védők felé, aztán gyors, két-három lépéssel megveri a hátvédjét.

A befejezése is kiváló, nem lesznek óriási kihagyott helyzetei, de azért képes elszórakozni a jobb lehetőséget. Ami segíti, hogy mindkét lábával fantasztikus.

A kreativitása talán az elmúlt években egy kicsit hiányzott, vagy inkább mondjuk úgy, egy dimenziós. Legtöbb gólpassza a kontratámadásokból született, de azért tud helyzetet teremteni állóbb játékból is.

A rövid beadásairól már beszéltünk, tényleg bármelyik lábbal kiváló benne. Nem biztos, hogy ezt olyan sűrűn használja majd a Liverpoolnál, de nagyszerű fegyver.

A legfontosabb a vertikális mozgása, képes gyorsaságával átjátszani a középpályát és előre vinni a labdát. A gól és gólpassz mutatója kiegyensúlyozott, megvan a képessége, hogy kiválóan illeszkedjen a bajnok játékába, és ne felejtsük el, hogy még a legjobb évei hátra vannak.