ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 2. forduló

A hétvégén először rendeznek teljes fordulót a Premier League-ben, azaz a két manchesteri gárda is pályára lép. A forduló rangadóját Londonban játszák, ahol a bajnok Liverpool a Chelsea ellen lép pályára.

Forduló mérkőzése

Amúgy is pikáns mérkőzésre volt kilátás Klopp oligarchás nyilatkozata, majd Lampard reakciója miatt, de a tegnapi nap után biztosan. Pandémia ide vagy oda olyan történt a Mersey partján, ami nem szokott, világsztárt igazolt a Liverpool Thiago személyében! Egy füst alatt bejelentették a Farkasoktól érkező Jota leigazolását is, érdekesség, hogy a fizetési konstrukciók miatt összesen eddig 9.5 millió fontot fizettek ki ténylegesen.
Vissza a mérkőzéshez, a Chelsea új igazolásai közül jó páran bemutatkoztak már, Werner alighanem plusz motivációval lép pályára. A hazaiaknak egész tavalyi szezonban, a Liverpoolnak az első fordulóban volt gondja a védekezéssel, meglátjuk ki lesz stabilabb.

További mérkőzések

Everton – West Brom
Az Everton-nál egyre többször emlegetik, hogy nettó pénzköltésben nem sokkal maradnak el a városi riválistól, míg az eredmények váratnak magukra. Ancelotti elhozhatta egyik kedvenc játékosát, James bemutatkozása a Spurs ellen több, mint biztató volt. Otthon nem kérdés az egyik újonc ellen kötelező a győzelem a Kékek számára.

Leeds – Fulham
Leeds múlt héten elkápráztatta a közvéleményt, most nyerhetnek?
Még júniusban Leeds megtörölte a padlót a Fulhammel az Elland Road-on, 3–0-s győzelemmel kerültek a bajnokság élére, és a mérkőzést szombaton megismétlik. A nyitónap után a hazaiaknak be kell mutatnia, hogy ezen a szinten pontokat nyerhetnek a Pool elleni játékkal. A Fulham aggasztóan mutatott az Arsenal ellen, de legalább most egy visszatérőben bízhatnak. Az előző szezon végén megsérült Mitrovic szerdán az Ipswich ellen kezdett a Ligakupában. Fulham nagyon bízik benne, és szükség is van rá ha el akarják kerülni a komoly bajokat.

Manchester United – Crystal Palace
A különbség a Manchester United és a komoly bajnoki címre törő együttesek között valószínűleg nem Donny van de Beek, de ennek ellenére ügyesnek tűnik. A múlt szezon végére Bruno Fernandes-nek alig volt helyettese, Ole Gunnar Solskjær-nak nem maradt más választása, mint hogy minden meccsen kiválassza, mert annyira központi szerepet játszott a csapat játékában. Most azonban van egy alternatíva – de Van de Beek ennél sokkal több is lehet. Ezen túl érdekes lesz látni, hogy Solskjær hogy egyesíti Fernandes-t és Van de Beeket, Paul Pogba-val akiben megvan az a játék, amit a vb-n láttunk.

Arsenal – West Ham
Pierre-Emerick Aubameyang frissnek tűnik, attól kezdve, hogy aláírta új szerződését. A West Ham ideális ellenfele egy ünnepnek, legalábbis a Newcastle elleni vereség alapján, és sürgősen meg kell erősíteni a hátsó vonalukat. Az Arsenal számára ez kiváló lehetőség arra, hogy továbbra is kihasználják azt a jó érzést, amelyet Mikel Arteta a nyár folyamán kialakított. Ezután a Liverpool következik, de hat pontból hat pont erős kezdés lenne. Úgy tűnik, hogy Aubameyang további pluszt kapott Willian Arsenahoz igazolásával, és ennek a kapcsolatnak további lehetőségeket kell kapnia arra, hogy összeszokjon.

Southamptom – Tottenham
Reguilón és Bale hivatalos csatlakozására még várni kell. Kétségtelen, hogy Sergio Reguilón és Gareth Bale javítana a Tottenham-en, de csapatukban még mindig vannak nagy lyukak. Hasznát vennének egy labdát előre játszani tudó középhátvédnek – ki ne? – és tisztességes tartalék Harry Kane számára is jól jönne, de a középpályán sem néznek ki jól. Az Everton ellen Harry Winks és Pierre-Emile Højbjerg játszott Dele Alli mögött; Winks és Højbjerg megfelelő játékosok, fegyelmezettek és agresszívek, de nem elég jók ahhoz, hogy váratlant játszanak. Giovani Lo Celso segíteni fog, de mivel Mourinho nem valószínű, hogy egy másik támadó gondolkodású játékost beállít, nehéz látni, hogy a Spurs túlmutat azon, hogy várjon a kontrára, miközben reméli, hogy nem kap gólt.

Leicester – Burnley
McNeil megmutathatja Leicesternek, miért akarták őt. Dwight McNeil a nyár elején tárgyalásban állt a Rókákkal, de a Cengis Under hamarosan érkezik és úgy tűnik, hogy kitölti a fiatal, kreatív ballábasok kvótáját. McNeil 12 nagy helyzetet teremtett az elmúlt szezonban – a nyolcadik a Premier League-ben Willian, Son Heung-Min és a leicesteri Jamie Vardy mellett, de négyel több, mint a Leicester legkreatívabb középpályásai, James Maddison és Youri Tielemans. Sean Dyche azt mondta, hogy fejlődését a legjobban az szolgálná, ha maradna a Burnley-ben, ahol „nagyon kerek játékos ”. Nehéz megmondani, hogy Leicester mennyire komolyan üldözte őt, de ezen a hétvégén McNeil lehetőséget kap arra, hogy megmutassa nekik, mit vesztettek.

Newcastle – Brighton
A Newcastle kiválóan teljesített a múlt hétvégén, és a West Ham 90 percéből kiderült, hogy tudnak úgy játszani, amit érdemes megnézni. Allan Saint-Maximiné. Jeff Hendrick, Ryan Fraser és Jamal Lewis okos szerződések voltak, akik változatos támadási lendületet biztosítanak, Callum Wilson pedig a Premier League bevált csatára. A Brighton eközben nagyon jól játszott a Chelsea ellen a vereség ellenére. Tariq Lamptey lendületes volt, míg Yves Bissouma remek játékossá nőte ki magát, tele energiával és minőséggel. Most Neal Maupay és Leandro Trossard ha együtt vannak elöl, nehezebb látni, hogyan nem kap gólt az ellenfél.

Aston Villa – Sheffield United
Várhatóan Emiliano Martínez debütál az Aston Villa csapatában a Sheffield United ellen. Amikor a futball a Covid-19 leállítása után újraindult, Martínez-t széles körben tekintették Bernd Leno figyelemre méltó helyettesének. A héten 20 millió fontot utaltak át, az Arsenal körül vegyes érzelmekkel fogadták ezt azok, akik az egész évtized alatt támogatták őt Észak-Londonban, meg vannak győződve arról, hogy hamarosan a liga egyik legjobbja lesz. Érkezésének jelentősen meg kell erősítenie Villa gerincét, és tekintettel arra, hogy Bertrand Traorét és Milot Rashicát is le akarják szerződtetni, a nagy szerződések valószínűleg nem érnek véget. A Villa ambiciózusnak és jól felkészültnek tűnik ahhoz, hogy tovább lépjen a múlt év kiesés elleni harcából.

Wolves – Manchester City
Mivel Aymeric Laporte szezonra való felkészülését a Covid-19 pozitív tesztje szakította félbe, John Stones, meccs hiányban, Anglia keretéből kimaradt az Izland és Dánia elleni Nemzetek Ligája-meccsekből, hasonlóan Nicolás Otamendi is maradt a kispadon A City szokatlanul törékenynek tűnő védekezéssel megy erre a meccsre. Mindez Nathan Akének lehetőséget kínál, hogy bebiztosítsa a helyet az első csapatban. A holland sokoldalúsága egyszerre volt áldás és átok – kiváló volt a védekező középpályásként és a balhátvédként is, ahol a hónap elején kétszer játszott Hollandia csapatában, de a hétfő hozhatja a lehetőséget arra, hogy a védelem középpontjában ragyogjon egy nagy csapatban, ez olyasmi, amit soha nem kapott a Chelsea-nél.