Real Madrid

Bale és a Real Madrid korszaka.

Gareth Bale egy óriási korszakban volt a Real Madrid játékosa. A BBC-ben megszületett egy nagyszerű játék, amely több mint 400 gólt eredményezett, pontosabban 442. A legendás trió öt év alatt négy darab Bajnokok Ligája serleget zsebelt be. Cristiano Ronaldo 2018-ban való elveszítésével megszakadt a BBC, viszont a Fehérek most elvesztik a trió második tagját is.

Bale nem teljesen zárta le a Madridi szakaszát, hiszen a szerződése 2022 nyaráig szól, A Ronaldo – Benzema – Bale páros a negyedik Bajnokok Ligája megnyerésével, feledtetni tudták a barcelónai Messi – Suarez – Neymar triót is.

Bale galaktikusként érkezett be a Bernabeu-i öltözőbe, amelyben Cristiano már vitathatatlan király volt. Bale két felejthetetlen címmel kezdte a Madridi pályafutását. Nagyszerűen sprintelt a Copa Del Rey döntőjében – Mestellában a Barcelona ellen. Majd az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája döntőt is megnyerték.

Aztán a madridi csillag folyamatos elhalványulásba kezdett. Sajnos nem tudott több gólt szerezni mint az első szezonjában, az őt érő sérülések miatt. Volt néhány látványos teljesítménye, mint például a Milánói Undécimában teljesítmény, amelyben a tizenegyesből szerzett gól is benne volt. De a kijevi Bajnokok Ligája döntőben újra ragyogni tudott, ahogy a 2014-es klub világbajnokságon is.

Közvetlenül azután, hogy Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madridot, és Bale megkapta a lehetőséget arra, hogy uralkodó lehessen a fehér csapatban, a portugál impozáns alakja nélkül. A klub lehetőséget és időt adott neki, de a Walesi nem felelt meg a követelményeknek, és nem tudta felvenni a Ronaldo után elhagyott stafétabotot.

Szerintetek ezek után Bale-ra, úgy fogunk visszatekinteni, mint egy Madridi legendára?