ChelseaFociVélemény

Werner és Havertz lehet Lampard veszte?

Nem, ez most nem egy átigazolási pletyka, és nem is egy sajtóhír, szimplán egy érdekes elmélet, ami szerint Frank Lampard pont a jó játékosai miatt távozhat a londoni kékektől.

A szó, ami talán a legjobban jellemzi a Chelsea idei átigazolási időszakát, talán a galaktikus lenne. Majdnem minden poszton újított Frank Lampard együttese, és összességében elég jól gazdálkodtak a pénzzel a kékek.

Timo Werner 53 millió, Ben Chilwell 50 millió, Hakim Ziyech 40 millió. Thiago Silva és Malang Sarr ingyen érkezett, míg a rekordigazolás Kai Havertz 80 millióba került a Chelsea-nek. Itt persze még nincs vége a listának, tekintettel arra, hogy Lampard mindenképp megszabadulna Kepa-tól, és valahogy pótolni kéne a fiatal spanyol hálóőrt.

Rosszul sülhet el…

Minden rosszban van valami jó, és ez fordítva is igaz. Az elmélet amúgy egész egyszerű, és teljesen reális lehet:

Ilyen jó játékosok érkezése után nem lesz kifogás.

Tavaly a Chelsea 54 gólt kapott, míg mondjuk a Manchester United, akiknek szintén voltak gondjai a védekezéssel, 36-ot. A bűnbakot a rekordigazolásban, a világ legdrágább kapusában találták meg, Kepa-ban.

A fiatal spanyol hálóőr tavaly egész szezonban szenvedett, és a legrosszabb védés mutatóval rendelkezett. Ezek után nem csoda, hogy Lampard új kapust keres.

Sokak szerint tehát Kepa a Chelsea egyetlen gyenge pontja, de erről vajon egyedül a kapus tehet? Vagy maga a kékek védelmi orientációja csúszott meg valahogy? Mert ha az utóbbiról van szó, akkor bizony az igenis Lampard hibája.

Azért annyira mégsem lehet nagy a baj…

Na persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tavalyi Chelseaben azért játszott annyi fiatal, tapasztalatlan játékos, mert egy átigazolási tiltást próbáltak átvészelni. A kékek nagy mázlija a játékospolitikája volt, mégpedig a kölcsönben lévő játékosok mennyiségére vonatkozóan.

Lampard-nak tehát nem kellett az U21-ből játékosokat felhívogatnia, elég volt visszahívni olyan kölcsönben lévő fiatalokat, akik már megértek a feladatra. És ha ehhez képest vizsgáljuk a tavalyi Chelsea-t, már sokkal jobban fest a dolog.

Sikerült rendesen ellentmondanom magamnak, és ellenérvekkel megdöntenem az alapötletet, de mindenképpen kiváncsian várjuk a kékek szereplését, mert ha Lampard-nak valami jó állt össze a fejében, akár még a bajnoki cím is meglehet!