Hacienda BernabeuReal Madrid

Real Madrid rajt, avagy hogyan indul a szezon a királyiaknál?

Egy különösen hosszúra nyúlt és furcsa bajnokság megnyerése után a Real Madrid villámlátogatást tett Angliában egy BL mérkőzés erejéig. Miután nem volt többé érdekelt a versenyben, elmentek a fiúk nyaralni. Idén nem voltak nyáron találkozók, elmaradt az Audi kupa és az amerikai szereplés is a járvány miatt.

A transzferpiac viszont nyitva volt, és a klub nem tétlenkedett. Tavaly nagybevásárlást rendeztek, idén az eladáson volt a sor. Signore Perez jónéhány játékosra tett eladó cimkét, és olyan is akadt, akire a „Sale” felirat került.

Eladások és kölcsönbe vagy kölcsönből visszatávozók: Areola , Achraf (Inter Milan), Javi Sánchez (Valladolid), De Frutos és Dani Gómez (Levante), Luca Zidane, Kubo (kölcsönben a Villarrealnak), Vallejo (Granadának kölcsönben), Reinier (B. Dortmund kölcsön) , Óscar Rodríguez (Sevilla), Brahim (a Milan kölcsönzésében), Ceballos (az Arsenal kölcsönzésében), James (Everton)

Kölcsön után visszatértek: Odegaard (Real Sociedad), Lunin (Oviedo), Óscar Rodríguez (Leganésbe ment is tovább), Odriozola (Bayern), Reguilón (Sevilla), Kubo (Mallorca), Borja Mayoral (Levante), Vallejo (Granada), Ceballos (Arsenal) )

Az orvosi vizsgálatok egységesen  augusztus 30-án vették kezdetüket. Minden távozó, visszatérő és a maradó tagok, valamint a teljes technikai személyzet alapos orvosi vizsgálatokon estek át. A koronavírusra rendszeresen szűrik őket azóta is, ahogy a La Liga minden osztályának minden csapattagját.

Az edzések augusztus 31-én kezdődtek Valdebebasban. Súlyos sérült szerencsére nincs. Egyetlen baráságos találkozó lett lejátszva a Getafe ellen,  6-0-ás Real Madrid győzelemmel ( Ramos 1, Benzema 4, Arribas 1). A mérkőzésről körülbelül ennyi információ van.

Tudni lehet még azt, hogy minden gól az első félidőben született, és a második félidőre Zidane nagy cseréket eszközölt. Szinte 2 különböző csapatot küldött a pályára; az első félidőben többnyire a seniorok, míg a második félidőben a Castilla és a Juvenil A játékosai voltak túlnyomóan a pályán.

Persze nemhogy közvetítése, de összefoglalója se érhető el a mérkőzésnek, pedig így szezon rajt előtt kíváncsiak lettünk volna egy pillanatnyi helyzetképre. A keretet ismerve akiket Zidane berendelt, sok meglepetés nem volt.

Akiket kihagyott, azok akik még nem 100%-osak, mint pl Hazard. Továbbra is óvatosak a bokája miatt, a válogatottban se lépett a pályára. 90 percre pedig még egy ideig nem lesz bevethető.

Azok is kimaradtak a keretből, akik neve mellett ott az „Eladó” tábla, mint Bale vagy Mariano. És Lucas Vasquez se kapott meghívót, noha a katari ajánlatot visszautasította.

A keret vázán nem változtatott Zidane, továbbra is a régebbi harcosaira alapoz. Valverde az, aki a jelek szerint az elmúlt 2 évben sikeresen beküzdötte magát a fix játékoskeretbe. A többiek változóan jutnak szerephez.

Hogy melyik fiatal játszik és ki nem, nagyrészt azon múlik, hogy a stabil tagok közül sérülés, eltiltás vagy egyéb ok miatt valakit ki kell hagyjon a mester. Vinícius és Rodrygo esetenként bizalmat kap.

Persze itt van még a nagy kérdőjel: Isco? Isco az, aki rémálomszezont szenvedett végig 2 éve. Vakbélműtét, nehéz visszatérés, aztán nagyon rossz viszony Solarival. Abszolut mellőzött lett és formai hanyatlása ia szemmel látható volt. Az egyik abszolut győztese Zidane visszatérésének, a tavalyi szezonban folyamatosan alázattal dolgozott és bizonyított, hogy újra kezdőbe kerülhessen. Úgy tűnt, ez majdnem sikerült is. De a Getafe ellen nem kapott szerepet, igy kíváncsian várjuk, mit láthatunk majd tőle idén.

A Getafe elleni mérkőzés egyik sokat sejtető mozzanata volt még, hogy Gareth Bale a meccs 27.percében elhagyta a stadiont. Köszi spanyol lesifotósok, kis hír is hír egy ilyen titokzatos esemény kapcsán! Bale utóbbi időkben mutatott viselkedése éppen ez. Alszik a lelátón vagy a meccs alatt távozik. Jelzi, hogy hivatalosan ide szól még az igazolása, de már nem tartja magát madridinak. Már nagyon régen nem. Napok, de lehet csak órák választják el attól, hogy a Tottenham játékosa legyen, melynek a kiszivárgott hírek szerint örül is.

Hogy Hazard a félidőben elhagyta a stadiont, az kb megmutatja azt, hogy tudta, a meccs eldőlt. Talán azt is tudta, hogy a második félidőben az ifik fociznak majd, így számára fellőtték a pizsit. Ment szépen a kis családjához, én nem tartok ebben semmi kivetnivalót.

A nyár egyik slágertémája persze mely a Real szurkolók figyelmét is magára vonta, az Messi távozási szándéka volt. Természetes, hogy figyelemmel kíséri mindenki. Mégis a világ egyik legjobb játekosa, a legfőbb rivális sztárja, kapitánya és húzóembere. Benne sobog most (még) a Barca szíve, ennyiben távozott volna, a katalánok egy ideig biztosan tetszhalottá válnak. A mentális erejük is Leoban van.

Messi maradt, Koeman jött a padra és jónéhányan távoztak (mint pl a méltán népszerűtlen Vidal, kit egy cseppet se siratunk).

A fő rivális minősége bizony lényeges a habfehérek szempontjából. Egyrészt, mert a két klub mindog egymáshoz viszonyítja önmagát. Másrészt tényleg a velük vívott párharc adja meg a bajnokságok ízét, noha a La Liga olyan remek kulbokat sorakoztat, mint az Atletico vagy a Sevilla, vagy a tavaly gyengélkedő Valencia.

Ahogyan a pillanatkép most mutatja, Messi maradt mert kb rákényszerítették. Igy mennyire lesz lelkes vagy motivált, menet közben kiderül

Az is, hogy Koeman elhozza-e a nyugalmat az öltözőbe, ahogyan annak idején Zidane elhozta Madridba. Új edzőjük kapcsán felmerül a kérdés: mit tud kihozni ebből a szétríbolt, megtépázott keretből, kiket tud még oda csábítani? Szezon közbeni csapatépítés fog náluk zajlani, amiből mi éppen megjöttünk tavaly. Tudjuk, nem könnyű, és még Zidane se ért a végére. De szemmel tartjuk persze a gránátvöröseket. Fél szemünk rajtuk.

Na de milyen szezon elé nézünk mi? Tele van a buksink kérdőjelekkel. Hiszen -ha igaz-Bale már nem lesz. Inkább anyagi ráfizetéssel, de sikerül megszabadulni tőle. Megkönnyebbül elnök, edző, játékos és szurkoló, és Angliában iazonyat profi golfpályák vannak, mint az köztudott

Odegaard. A nagy visszatérőnk. Na rá kell egy bekezdés minimum. A tavalyi idényben remek formáját hozta, sírtak a madridiak, hogy ezt nem fehérben produkálja. A kényszerszünetig. Mert a szünet után nem hasított, valószínűleg neki nem tett jót a karantén. Reméljük, hogy láthatjuk majd minél előbb, már a hétvégén! Biztosan ki merem jelenteni, őrá vagyunk a legkíváncsibbak.

Na meg a jó öreg BigBenz. Két szezonban 57 gólt rúgott őssze, tavaly ha feleannyi tizenegyest rúg, mint Messi, akkor ő a gólkirály (ebben a tekintetben ugye jobb mint az argentin, mármint ha az akciógólokat számoljuk csak). Tudjuk, hogy 4 gólt jegyez barátilag a mészáros csapat Getafe ellen. Sorry, hogy ismét eme rejtélyes meccsre kanyarodok vissza, de nincs más viszonyítási alap a csapat pillanatnyi állapotára vonatkozóan.

A Getafe két felkészülési meccset játszott. A Fuenladrada ellen volt az előző, és muszály rá mutatnom: 30 szabálytalanságot jegyeztek fel eme mérkőzésen a nevük mellé. Durva és intenzív a játékuk, olyat, hogy barátságos találkozó, tán nem is tudnak. Így is persze csak találgathatunk, nem tudjuk mit mutattak a Real Madrid ellen. Nem tudunk a csapatunk erőnlétéről szinte semmit, az elmaradt nyári találkozók és az eltitkolt baráti mérkőzés beköti a szemünket.

Mit tehetnénk mást, reménykedünk és bízunk. Bízunk Zidaneban. Ő bízik a játekosaiban. Nem az a lényeg, hogy a Barca vagy más rivális mit tud építeni vagy vásárolni. Nem az a lényeg, hogy Hazard vissza tud-e térni a korábbi formájába vagy sem (tavaly is szinte nélküle nyertük meg a Ligát). Nem az a lényeg, hogy idén nem igazoltunk. Egy a lényeg: hogy mit tud Zidane. Ez a szezon fogja megmutatni, milyen keretet sikerült létrehoznia, ez a szezon lesz az igazi mércéje. Tudjuk, nem ezt álmodta, több igazolás kutba esett amit szeretett volna. Így hát abból kell főznie, ami a kamrában van.

Nem rossz a keretünk, de tisztában vagyunk vele, hogy más klubok vásároltak, tudjuk, reálisan látjuk a BL esélyeinket. De hiszünk a játekosainkbam, hiszünk Zidaneban és ezt mashogy nem lehet!

Vasárnap La Liga rajt nekünk is. És újra láthatjuk őket a pályán, ez már maga lesz a boldogság minden habfehér szívnek!

Hala Madrid y Nada Mas!