Premier League

Hétvégén rajtol a Premier League 20/21-es idénye

Minden idők legsűrűbb programjával, októberben is nyitott transzfer ablakkal, egyenlőre nézők nélkül, de indul a Premier League szombaton!

Felforgatott nyár után vannak a csapatok, érdemi alapozásról nem beszélhetünk, bár idén a sikerek elmaradtak, de néhány csapat a nyári BL, EL lezárásban is érdekelt volt.
Az átigazolási időszakhoz különböző módon álltak a klubok. Bevétel kiesésekkel küzd mindenki (TV szerződések, nézők hiánya), ennek ellenére jó néhány csapat bőven költött.

A bajnokság továbbra is kétesélyes?

A 30 év után bajnok Liverpool nagyon meghúzta a nadrágszíjat, eddig csak Cimikasz érkezett a hátvédsor rotálását segíteni, minden más transzfer játékos eladáshoz kötött. Ennek ellenére a csapat az egyik favorit, ahogy Klopp fogalmazott „Nem megvédeni akarjuk a bajnoki címet, hanem újra megnyerni!” Amennyiben a kulcsjátékosokat elkerülik a sérülések, motivációban nem lesz hiány az biztos!

A Manchester City csapatánál sokkal több a kérdőjel, Érkezett Aké a védelembe, Ferran Torres előre, ugye onnan David Silva és Sané is távozott. Továbbra is a legdrágább keretet igazgatja Guardiola, viszont a tavalyi sok vereség, az FA, vagy a BL kiesés azt mutatja egyre többen készülnek fel a spanyol taktikájából, és így a váratlan kudarc is több.

Fiatal edzők vagy a rutin?

A hagyományos big six csapatok közül a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United is volt edzőjében bízik, míg a Tottenham José Mourinho legendás második szezonjában hisz.

Lampard csapata bőven a legtöbbet költötte eddig. Havertz, Ziyech, Werner, Chilwell kvartett bőven 200 millió felett van, érkezett Thiago Silva ingyen, és szó van még egy kapusról is. Az angol edző nyilatkozata szerint nem jól szerepelni akar, hanem nyerni. Kérdés az eddig is orrnehéz csapat az újakkal mikor érik össze, a kimaradók, hogy kezelik a helyzetet és mi lesz a rengeteg bekapott góllal, stb.

A Vörös Ördögök eddig nyugodt átigazolási szezonon vannak túl, az izgalmat Maguire görög és Greenwood izlandi ügye jelentette. Van de Beek igazolásával a kezdő nagyon rendben, kérdés Solksjaer képes lesz e rotálni, és ha igen kikkel teszi.. Valamint a kapusposzt fog még álmatlan éjszakákat szülni neki és a szurkolóknak egyaránt.

Mourinho és a Spurs fekete ló, maradtak a sztárok, nincs BL, ha összeáll a gárda mehetnek nagyot, de a portugál taktikai repertoárja megkopott az elmúlt években és talán annyira nem is illik Kane-hez és társaihoz.

Arteta merész kijelentése, hogy 3 éven belül BL-t nyerne, finoman fogalmazva sem tűnik megalapozottnak. Előbb oda kellene jutni ugyanis. Maradt a gaboni sztár, érkezett ingyen Willian valamint két középső védő, de egyenlőre ez a csapat csak nagy szerencsével lehet top 4es.

Kik törhetik a borsot?

Az előző szezonokban mindig volt csapat, aki befurakodott a „nagyok” közé, meglátjuk a Leicester, vagy a Wolves esetleg valaki más képes lesz e erre. Érdekesnek ígérkezik, hogy a viszonylag értékes kerettel rendelkező, de tavaly leszereplő Aston Villa, West Ham duó mire jut. Ancelotti Everton-jára is érdemes lesz figyelni, valamint, ahogy tavaly a Sheffield, idei szezonban is lehet csapat, aki bebizonyítja, hogy nem a pénz focizik, talán épp a 16 év után újra első osztályú Leeds lesz az.

Egy biztos a világ legértékesebb bajnoksága sok izgalmat ígér ebben a szezonban is! Végezetül egy érdekesség, úgy tűnik a topligák közül csak az angolok állnak vissza a három cserére…

1. FORDULÓ
Szombat
13.30: 
Fulham–Arsenal (Tv: Digi Sport1)
16.00: Crystal Palace–Southampton
16.00: West Ham United–Newcastle United (Tv: Spíler1)
18.30: Liverpool–Leeds United (Tv: Digi Sport1)
Vasárnap
15.00: 
West Bromwich Albion–Leicester City (Tv: Digi Sport2)
17.00: 
Tottenham Hotspur–Everton (Tv: Spíler1)
Hétfő
21.00: Sheffield United–Wolverhampton
21.00: Brighton–Chelsea