BarcelonaLa Liga

Messi távozását megnehezítette a La Liga – Barcelona

Lionel Messi nemrég közölte a Barcelona vezetőségével, hogy élne a szerződésében levő záradékkal és elhagyná ingyen a klubot. Azonban a La Liga ezt nem engedélyezte.

Lionel Messi szerződésébe került egy záradék, miszerint a szezon kezdete előtt ingyen elhagyhatja a Barcelonát. Ő ezzel élni is szeretett volna, de ez a vágya most szertefoszlott.

A Barcelona nem akarta jóváhagyni, mivel eredetileg július 31-éig élt ez a záradék. De Messi és az ügyvédei ezt kifogásolták, mivel a COVID-19 miatt a szezon meg lett hosszabbítva, így abban reménykedtek a La Liga jóváhagyja Messi kérését.

Azonban most a La Liga kiadott egy közleményt, amiben kijelentette, hogy Messi csak akkor kérvényezheti a Barcelonából való távozását, ha kifizetik a kivásárlási árát.

„A jelenlegi szabályoknak megfelelően a La Liga nem fogja engedélyezni a kérést, hogy kiregisztrálják a játékost a Spanyol Futball Szövetségből, kivéve ha a kivásárlási ára kifizetésre kerül.”

Messi kivásárlási ára 700 millió euró, amit aligha fizetnének a kérői ki. Így mindenbizonnyal az argentin zseni még legalább egy évig a Barcelona játékosa marad.

Forrás: Sky Sports