Uncategorized

Kiütötte a Fehérvár a Budafokot

Nem várt eredményt hozott a Budafoki MTE és a MOL Fehérvár összecsapása a Promontor Utcai Stadionban.

Az eltiltását töltő Zsóri nélkül felálló hazaiak az első félidőben bátran játszottak, azonban a Vidi megtörte a gólcsendet. A második félidőt bátrabban kezdő Budafok ki is egyenlített, azonban a gólt követő tíz perc után kvázi összeomlott a hazai gárda.

Márton Gábornak már nagyon kellett ez a győzelem a ZTE elleni 3-3-at követően, illetve a Paks elleni, hazai pályán kiharcolt 1-1 után jogosan háborodhattak fel a fehérvári szurkolók.

Ehhez képest egész szép számmal jelentek meg a vendégszektorban, a hazaiak hangja gyorsan eltörpült.

A budafokiak látványos összeomlásához hozzájárult Póser gyengécske kapusteljesítménye, de önmagában az egész Budafok védelem könnyen megingott nagyobb támadásoknál.

Mit mutatnak a számok?

Az első félidőt bátrabban kezdő, de kaput el nem találó Budafok a kapufáig jutott, míg a Fehérvár 3 lővéséből 2 kapura is ment.

A második félidőben már mást mutattott a statisztika, a Budafok 5 lövéséből 2 ment kapura, míg a Fehérvár 4 lövéséből 3 gól született.

Mit jelent ez a tabellában?

Az eddig dobogós Budafok így visszaesik a 7. pozícióra, míg a Fehérvár az élről várhatja a következő fordulót (fontos megjegyezni, hogy eggyel több meccset játszottak)

Ki ellen játszanak legközelebb?

Amíg a Budafok Mezőkövesdre látogat, addig a Vidi a Puskás Akadémiát fogadja majd.