Real Madrid

Ramos nélkül nehéz lesz

Senkinek sem kell elmagyarázni, mit jelent Sergio Ramos a Los Blancos számára. És a Manchester City ellen nélkülözniük kell majd. Ramos pedig az erő, a bíztatás és a csapat lelke. Különösen fontos lenne ez akkor, amikor Zidane csapata fordítani készül az Etihad Stadionban, hiszen a fehérek az első mérkőzést elvesztették 1-2-re.

Igaz, Ramos elutazik a csapattal, hogy ott legyen mellettük és bíztassa őket, na de ez mégsem ugyanaz, mint amikor ott van a pályán. És bizony ha visszatekintünk, az elmúlt években a Ramos nélkül jászott meccsek eredményei nem adnak okot a túlzott optimizmusra.

Az elmúlt hat mérkőzésen amit a Real Madrid Ramos nélkül játszott az európai versenyben, öt mérkőzést elvesztettek és csak egyet nyertek meg. Az az egy is a Club Brugge elleni visszavágó volt, ami tét nélküli mérkőzés, hiszen a csapat már addigra bebiztosította a továbbjutást.

A nyugtalanító szakasz aztán a 2017/18-as szezonban kezdődött, a Juventus elleni visszavágón. Akkor még egy kései büntető mentette meg a csapatot.

Aztán jött a 2018/19-es szezon, ami minden szempontból katasztrofális volt a királyiaknak. Julien Lopetegui úgy döntött, hogy pihenteti Ramost a CSKA Moszkva elleni mérkőzésen, és ki is kaptak 1-0-ra. Aztán a visszavágóra már Santiago Solari volt a kispadon, de elődjéhez hasonlóan ő is Ramos nélkül küldte a pályára a csapatot. Az oroszok 0-3-ra verték meg a Real Madridot a Bernabeuban.

De a legrosszabb még ezután jött. Miután az Ajax ellen 2-1-re vezetett a csapat Amszterdamban, a Ramos úgy döntött, hogy sárga lapot kenyszerít ki, így eltiltás miatt a következő meccset hagyja ki, és igy majd a fontosabb kieséses szakaszban már nem fenyegeti eltiltás.

Így a visszavágót egy páholyból nézte, miközben forgott az Amazon Prime kamerája. Es a holland óriás 1-4-re legyőzte a habfehéreket. Ramos leállítatta a kamerákat…

A nyílvánvaló szándékosságot aztán az UEFA szancionálta, így Ramos nem lehetett ott a Párizsban, az akkor Mbappe és Neymar nélkül felálló PSG ellen. Így is 3-0-ra kikaptak a franciáltól.

Ha összességében nézzük a Real Madrid mérlegét, amióta a kapitány csatlakozott a királyiakhoz, 30 mérkőzést hagyott eddig ki sérülés, eltiltás vagy technikai döntés miatt. Ebből a Los Blancos 19 mérkőzést nyert meg, 3 döntetlent ért el és 8 alkalommal szenvedett vereséget.

És mi fog történni augusztus 7-én? Erre egész jó fogadásokat lehet már tenni, mindenesetre Zidane csapata eltökélt, hogy fordítva az eredményen tovább jusson Pep Guardiola csapatával szemben. Mindkét csapat célja a továbbjutás, a látszólag könnyebb dolga a londoniaknak lesz hiszen csupán az előnyüket kell megtartani. Zidane viszont ha maradtak még olyanok, akik kételkednek edzői képességeiben, egy továbbjutással el tudja majd hallgattatni őket.

A Marca cikke nyomán.