Real Madrid

Zidane áldás a Real Madrid számára

Bizony sok klub lenne boldog, ha egy volt játékosuk ilyen sikereket érne el edzőként is a csapattal, mint Zidane. A szurkolók szívét birtokolja és a kritizáló hangokat is elhallgatta, na de mi a véleménye a volt csapattársaknak a Juventusnál és a Real Madridnál megismert játékosról? A Marca mai cikkében ezeket szedte össze, íme:

Fernando Hierro

„Egy másik bajnokságból jött, ahol a focit másképpen fogják fel, de amint megérintette a labdát, tudtam, mennyire jó és mire képes. Zizou nem csal meg senkit. Ő az, amit látsz. Nincs más oldala. Csendes, félénk emberként érkezett, de jóindulattal és tisztelettel állt hozzá az edzéseken a munkához és a csapattársakkal való együttműködéshez. Olyan, amit látsz. Emlékszem az eleganciájára és egyszerűségére.”

Paolo Montero

„Lehetetlen volt nem szeretni. Egyedülálló és szerény vezető volt, a legaranyosabb, akit ismertem. Legjobb csapattárs volt, a legjobb. A lehetetlent is könnyűvé tette.”

Walter Samuel

„A bennem alkotott kép egy nagyon nyugodt ember, elkötelezett a családja iránt és alázattal dolgozott. Határozottan csak tanulsz olyan játékosoktól, mint ő. Annak ellenére, hogy egy másik pozícióban játszottam, az is érdekes volt, hogy figyeltem, hogyan mozog, hogyan helyezkedik, hogy a labdát jó helyzetben kapta meg, hogy képes legyen a döntő passzok átadására.”

Alvaro Mejia

„Kiváltság volt Zidane-nal játszani. Abban az időben ő volt a legjobb játékos a világon, és elképesztő volt az edzéseken együtt dolgozni vele. Minden nap volt valami új. Új indítás, új adogatás, új lövés, valami, amivel meg fog lepni. Csodálatos volt nézni, ahogy játszik, szóval gondold el, hogy minden nap figyelheted őt az edzésen. Nagyon zárkózott de teljes egészében őszinte volt. Szeretett nyerni és nagyon szerény ember volt a pályán is és azon kívül is. Ez az egyensúly mindig ragyogónak tűnt számomra.”

„Egy fiatal gyerek számára, amilyen voltam, az, hogy ilyen típusú példaképem volt, és láttam, hogyan viselkedik a pályán és a pályán kívül, és figyelhettem őt, az olyan valami, ami a sportpályafutásod egész ideje alatt elkísér Ez kiváltság és álom volt. Teljes a csodálatom.”

Santiago Solari

„Ő a Real Madrid egyik legnagyobb alakja. Nem lehet szavakba önteni. Nem lehet másokhoz hasonlítani. Hagyjuk ott, nagyságában.”

Alessandro del Piero

„Pályafutásom során számos nagyszerű játékossal találkoztam. A védőkkel, mint Paolo Maldini, [Fabio] Cannavaro, [Paolo] Montero, vagy olyanokkal, mint [Filippo] Inzaghi, [Francesco] Totti … de Zidane volt a leghihetetlenebb közülük.

„Zidane a tiszta labdarúgást képviseli. Ezt megmutatta Juve-val, a Real Madrid-nal és a nemzeti válogatottal is.”

David Beckham

„Zidane utolsó edzése nagyon különleges volt.

„Egyedül voltunk az öltözőben, leült mellém, és azt mondta nekem:” Köszönöm mindent, amit tettél, hogy egy csodálatos csapatban a csapattársam vagy. „

És végül íme az elnök úr véleménye, visszaköszön cikkünk címe:

Florentino Perez

„Zidane áldás a Real Madrid számára.”

Forrás és kép: Marca