Premier League

Szoros végjáték a Premier League-ben!

Nem a bajnoki címért, minden idők leggyorsabb Premier League győzelmét szerezte a Liverpool múlt héten. Pep Guardiola csapata gondoskodott róla, hogy még emlékezetesebb legyen. A City előbb sorfalat állt, majd 4-0-ra elverte a friss bajnokot.

A Manchester City hátránya így is 20 pont, előnye a 3. helyezettől 9 egység, az ő BL indulásuk nem itt hanem a CAS bíróságon dől el. Esetleg megbonyolíthatná a jövő évet, ha a Kékek idén nyáron behúznák a Bajnokok Ligáját!

Top 4 vagy top 5?

Amilyen szoros a 3-6. helyezett közötti állás – 2 pont – nagyon nem mindegy, hogy kizárják e a City-t vagy sem. Az elmúlt 5 meccsen a Leicester 5 pontot szerzett, ha nem találnak vissza a játékukhoz nincs esélyük. ugyanezt a mini tabellát a Wolves vezeti épp a Man. United előtt, 13 illetve 11 ponttal. Lampard csapatának hiányozhat a legutóbbi West Ham ellen otthagyott 3 pont.

A sorsolásuk a hátralévő fordulókban:

Leicester: Crystal Palace (o), Arsenal (i), Bournemouth (i), Sheffield (o), Tottenham (i), MU (o)
Chelsea: Watford (o), Crystal Palace (i),Sheffield (i), Norwich (o), Liverpool (i), Wolves (o)
Man. United: Bournemouth (o), Aston Villa (i), Southampton (o), Crystal Palace (i), West Ham (o), Leicester (i)
Wolves: Arsenal (o), Sheffield (i), Everton (o), Burnley (i), Crystal Palace (o), Chelsea (i)

Az angol bajnokságban nincs lefutott mérkőzés, de ha erre a közhelyre nem is adunk Solksjaer csapata vághat a legnyugodtabban bele a véghajrába az ellenfeleket nézve. A Crystal Palace és a Sheffield „királycsináló” lehet 3-3 gárdával játszanak. Valamint a sors kitűnő rendező ez a 4 gárda a záró fordulóan egymás ellen játszik! Ne feledjük a United és Wolves még áll az EL-ben, onnan is van út a BL-be győzelem esetén!

A többiek köztük a tavalyi szezont egyaránt vesztes európai kupadöntővel záró Spurs és Arsenal inkább csak reménykedhetnek már. Mourinho legrövidebb edzői munkássága jöhet, várhatóan nem indulnak nemzetközi porondon. míg London másik felén a sorsolást elnézve talán az FA Kupa az utolsó esély.