BarcelonaLa Liga

Barcelona: Griezmann a puskaporos hordó

Antoine Griezmann nem érti, hogy Quique Setién miért fokozta le őt, ahogy azt sem, hogy a támadó hármasból miért csak ő az, akit cserélget. Egyáltalán nem érti a helyzetet, ami kényelmetlen a franciának, de egyelőre nyilvánosan nem adott hangot az elégedetlenségének, hiszen a Barcelona most nehéz helyzetben van, és nem akar még egy botrányt szítani. Az utolsó csepp a pohárban a a franciánál az volt, amikor az Atletico Madrid ellen csak a 90. percben állította be Setien a csapatba. Griezmann mindenek ellenére hisz abban, hogy sikeres lehet a Camp Nouban, eszébe sem jut a távozás, de azt is tudja, hogy edzője napjai valószínűleg meg vannak számlálva.

Griezmann nem érti, hogy Setien hogyan jutott el 2 hét alatt onnan, hogy megkérdőjelezhetetlen játékosnak mondta őt a Barcelonában, oda hogy az utolsó 4 mérkőzésen 3 alkalommal csak csere volt. Valverde alatt állandó kezdő volt a francia, a Barcelona legtöbb meccsen szerepelt játékosa. Szinte semmi nem indokolja a mellőzését. Braithwaite és Ansu Fati is hamarabb kerül beválasztásra a csapatba, mint ő. Luis Suárez egy hosszas sérülésből tért vissza, a műtött térdével több lehetőséget kapott a kényszerszünet után, mint Griezmann. Ha a taktika úgy kívánja, hogy a 3 támadó helyett csak 2 játsszon, akkor a csere mindig Griezmann lesz, Suárez és Messi is érinthetetlenek teljesen mindegy, hogy milyen formában játszanak.

Ez a nyilvánvaló igazságtalanság frusztrálja a franciát, akinek a családtagjai is osztják a véleményét. De ahogy Griezmann mélyen hallgat, úgy a családtagok nem rejtik véka alá a véleményüket. Édesapja az Instagramon fakadt ki Setién ellen, mondván: „Ahhoz, hogy véleményed legyen neked kell a vezetőnek lenned, de te csak egy utas vagy ebben a kocsiban.” A bátyja pedig a Twitteren akadt ki a kevés játékidőre: ” Mindjárt sírok. 2 perc…”

Setien persze tisztában van Griezmann helyzetével, de meg tudja indokolni a döntéseit. „Suárezt és Messit mindig a pályán akarod tudni. Nehéz helyet találni Griezmannak a csapatban anélkül, hogy felborítanánk a csapategységet.” Ez a komment háborította fel leginkább a francia szurkolóit. Setien később megpróbálta megmagyarázni a mondatait: „Elhiszem, hogy egy játékosnak az ő szintjén nehéz ezt megélnie, de a körülmények kényszerítettek a cselekedeteimre. Akik a pályán voltak, jól játszottak. Ilyen későn csak akkor cserélek már, ha időt szeretnék húzni. Egy ilyen játékosban lehet bízni, hogy sikerül neki megváltoztatni az állást bármelyik percben. Elhiszem, hogy nehéz neki most, majd beszélek vele. Nem fogok bocsánatot kérni tőle, de megértem azt, hogy neki most rossz. Ő egy jó játékos és jó ember.” – mondta a Barcelona edzője az Atletico elleni meccs után, ahol Suárez 90 perc alatt egyetlen egyszer lőtt kapura.