La LigaReal Madrid

Zidane, a Real Madrid géniusza

Sokan tartják Zinedine Zidane specialitásának azt, hogy megnyer minden döntőt, ahova bekerül a csapatával. Edzőként eddig kilenc döntőt nyert, és most is jó úton halad afelé, hogy megnyerje a tizediket.

Mások viszont nem tartják sokra Zidane képességeit, mondván csak egy bajnokságot sikerült nyernie. Akármelyik oldalon is állunk, ha a francia mester a 2019/20-as szezonban megnyeri a La Ligát, akkor 3 teljes szezon alatt 2 bajnoki címmel büszkélkedhet majd, ami nem kis teljesítmény.

2016 januárjában vette át a csapatot Rafa Beníteztől, és a végső elszámolásban csak 1 ponttal maradt le a bajnoki címről a Real Madrid. A következő évben viszont meglett a La Liga, a BL, a spanyol Szuperkupa és a Klub-világbajnokság is. 2017/18-ban a bajnokság kivételével sikerült megismételni a sikereket. Aztán felmondott, majd a szezon végén visszatért az atomjaira hullott csapathoz.

A múlt nyáron az alapoktól kezdte újra az építkezést. A kezdeti kritikus felhangok ellenére, amiért a jól bejáratott játékosait használja csak, most úgy tűnik sikerül ismét bajnokot csinálnia a Királyiakból.

Zidane csapata rengeteget változott az elmúlt 2 évben, de úgy tűnik az igazi átütő erő mégis csak a védekezésben van, és a mester mindig tudja melyik összeállítást küldje pályára, kihasználva játékosai legjobb képességeit.