BarcelonaLa LigaReal Madrid

Döntő fontosságú hét a Barcelona és a Real Madrid számára a bajnoki címet illetően

Az előző fordulóban a Real Madridnak sikerült 2 pontos előnyre szert tennie, köszönhetően a Barcelona botlásának a Celta Vigo ellen. A következő fordulóban mind két csapat komoly ellenféllel néz szembe, ezért lesz ez a forduló nagy jelentőségű.

A Real Madrid egy kicsit jobb formában vág neki a következő 6 fordulónak, a vasárnapi mérkőzésük a San Mamesben lesz a Bilbao vendégeként, ahova kevesebb, mint 72 óra pihenő után érkeznek majd. Csütörtökön ugyanis a Getafe lesz az ellenfelük a Di Stefanoban.

A Barcelona kedden az Atletico Madridot fogadja majd, aztán a Villarealhoz látogatnak. A katalánoknak két nappal több idejük lesz pihenni a két mérkőzésük közt.

A bajnoki címért versengő csapatok közül a Barcelonának van valamivel nehezebb dolga az ellenfeleket tekintve. A Villareal jó formában van, szeretnének elcsípni egy BL indulást jelentő helyet, így biztos nem fogják könnyen adni magukat a Barcelona ellen.

A Real Madrid viszont még akár azt is megengedheti magának, hogy a 2 meccsből játsszon egy döntetlen is akár, hiszen ha a katalánok meg is nyerik mind a 2 meccsüket, pontazonosság esetén még mindig a madridiak állnak jobban majd.