La LigaReal Madrid

Real Madrid – Real Sociedad: A bírói döntések elemzése

A Real Madrid Real Sociedad elleni vasárnap esti meccse, és az ott történt bírói döntések sora sokaknál leverte a biztosítékot. A közösségi médiára sok ezer hozzászólás érkezett a VAR 3 döntésével kapcsolatban, ami végül a Real Madrid győzelmét eredményezte.

A  Radio MARCA szakértője, Andujar Oliver elemezte ki a VAR döntéseit.

A Vinicius elleni szabálytalanság

A második félidő elején történt az eset. Vinicius megpróbált elmenni Diego Llorente és Andoni Gorosabel mellett, de Llorente akadályozta Viniciust, pont akkor amikor az ellőtte volna a labdát. A bíró nem habozott a tizenegyes pontra mutatni, még a VAR döntése előtt. A VAR nem bírálta felül a döntést, hiszen megvolt a kontakt a felek között.

Adnan Januzaj meg nem adott gólja

A Vinicius eset után Januzaj szépen kijátszotta a Real Madrid kapusát Thibaut Courtois-t. A partjelző azonban intett, Merino-t találta lesen, aki így akadályozta a kapust. A VAR egyet értett a döntéssel, a gólt visszavonták.

„Merino a lövés irányában állt, így a gólt nem lehetett megadni. A VAR jól döntött.”- vélekedett Oliver.

Benzema kezezése

A gól, amivel a Real Madrid már 2-0 arányban vezetett is a VAR nagyítója alatt végezte. A Real Sociedad játékosai úgy vélték, hogy a francia kézzel irányította a labdát, mielőtt a hálóba küldte volna azt. A gól érvényes maradt végül, Benzema nem használta a kezét a labda megszelídítéséhez.