BarcelonaLa Liga

Barcelona: Egy csatár csillagászati ára, avagy 482 millió 90 gólért

Lautaro Martinez a Barcelona legújabb kiszemeltje, és a katalánok meg is fognak tenni mindent azért, hogy megszerezzék a következő átigazolási időszakban.

Az argentin is rábólintott a cserére, így nem maradt más, mint a két klubnak kialkudnia egymásnál az átigazolás feltételeit. Az Inter azonban nem akarja könnyen elengedi a csatárt, 111 millió eurót követelnek Martinez játékjogáért cserében.

Ez az összeg nem kevés, ezt bármelyik top csapat is így látná. Tekintve a Barcelonát azonban, kezd az extrém kategóriába hajlani a Messi és Suerez mellé egy harmadik csatár beszerzése. Ezidáig összesen kilenc olyan játékost hoztak a csapathoz, akik messze alulmúlták önmagukat a Camp Nouban.

Az utolsó igazi sikertörténetük Luis Suarez 2014-es érkezése. Az uruguayit 81 millióért vették meg a Liverpooltól, és az azóta eltelt 6 szezonban Suarez átlagosan 0,7 gólt szerzett meccsenként. Ezt az utána érkező játékosok egyáltalán nem közelítik meg. (270 meccs / 191 gól )

Arda Turan kezdte a sort 2015-ben 36 millió euróval. Ez a kirándulás katasztrofális véget ért. Malcom és Kevin-Prince Boateng hasonló sorsra jutott, bár az értük fizetett összeg jelentősen kevesebb volt, így egyszerűbb is volt lenyelni a rossz teljesítményüket.

Philippe Coutinho és Ousmane Dembele ellenben a legnagyobb anyagi kárt okozó fiaskóknak bizonyultak a Barcelona történelmében. Összesen 225 milliót dobott ki a klub a két játékosért az ablakon. Coutinho azóta már megjárta a Bayern Münchent is, de a kölcsönszerződése lejártával onnan is távoznia kell majd. Dembele pedig többet volt sérült eddig, mint egészséges. Gólátlaguk 0,25 és 0,27 volt.

Antoine Griezmann sem tudta eddig azt nyújtani, amit a 120 milliós vételára ígért. A gólátlaga 0,37 / meccs, de ezt még lesz esélye javítania a világbajnok franciának.

A Barcelona összesen 482 millió eurót fizetett 90 gólért az elmúlt 6 évben, és a Messi-Suarez duó mellé továbbra is keresik a tökéletes csatárt, ami miatt ez az összeg tovább nő majd.

forrás