Serie A

Serie A: A visszatérés ütemezése

A Lega Serie A frissen kibocsátott nyilatkozata szerint, az olasz bajnokság hivatalosan 2020. június 13.-án tér vissza, valamint követelik, hogy a TV társaságok tartsák magukat az előzetesen megkötött szerződésekhez.

A bajnokság első osztályában részt vevő 20 klub képviselőivel közösen született meg a döntés a visszatérésről. Nagy valószínűséggel a június 13.-i hétvége a 25. forduló elmaradt meccseinek lesz fenntartva, amik még márciusban kerültek felfüggesztésre. Ezek a meccsek az:  Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria, Torino-Parma és a Verona-Cagliari.

A teljes szezon ezek szerint 2020. június 20.-án folytatódhat. Erról a végleges döntés majd pénteken születik meg az olasz Sportminiszter, a  FIGC és a Lega Serie A képviselői egyeztetése után.

A nyilatkozat második része kitért az olasz Sky Sport és a DAZN ellen folytatott jogi vitára is. Ezek a TV társaságok vissza akarják tartani a közvetítési díjak egyharmadát a klubok felé, azon az alapon, hogy március 10.-e óta nem tudtak semmit sem közvetíteni.

A kluboknak viszont szükségük van erre a pénzre, hiszen a legnagyobb többségük már előre el is költötte azt. A világjárvány miatt pedig sokuknál a fennmaradáshoz is szükségük lenne az összes közvetítési díjra. Ezért is követelik a Sky Sporttól és a DAZN-tól, hogy tartsák magukat a szerződésekhez.