La LigaReal Madrid

Real Madrid: A Jovic jelentés

Bár az első szezonja a Real Madrid színeiben nem a terveknek megfelelően haladt, azért Luka Jovic még nem készül feladni a fehér mezt. Csak 2 gól, kevés folyamatosság, egy sérülés és a pályán kívüli gondok vele visszakergették a fiatal szerbet az átigazolási piacra.

Ám Jovic Madridban szeretne maradni és meg szeretné fordítani a sorsát is. Tudja, hogy a mostani sérülése nem segít a helyzetén, de türelmesnek kell lennie. Vannak azonban olyan tényezők is, amik a maradása mellett dönthetnek. Például a 60 milliós vételára, ami miatt biztosan adnak majd neki még egy esélyt.

A piac jelenlegi állása mellett amúgy is nehéz lenne most egy másik csatárt hoznia a Real Madridnak. A klub ugyanis Haaland vagy Mbappé megszerzésén fáradozik. Ezen transzferek valamelyikére 2021-ben kerülhet sor leghamarabb.

A piac mellett Zidane is Jovic pártján áll. Egy évvel ezelőtt Ő maga hívta fel a fiatal szerbet személyesen, azért hogy meggyőzze: jöjjön Madridba. Idén januárban is még úgy vélekedett a francia mester, hogy: „Jovic a jövő, rengeteg gólt fog még rúgni.”

Jovic maga is tudja, hogy nem egyszerű egy új helyen bizonyítania, de előtte van Luka Modric példája is, aki szintén megszenvedte az első szezonját a Királyiaknál. Vagy akár Karim Benzemát is felhozhatjuk példának, aki mindössze 9 gólig jutott az első idényében még 2009-ben.

De a rossz kezdet ellenére számos klub érdeklődik Jovic iránt. Többek között a Napoli és Bundesliga csapatok érdeklődnek a kölcsön lehetőségeiről, illetve a Premier League-ből is vannak kérői. A nagy csapatok vadásszák a jó góllövőket, és Jovicot sem fogja a Real Madrid elengedni harc nélkül. Ha rendbe jön, akkor még 6 nagyszerű év vár rá Madridban.