Foci

Dzsudzsák Balázs, aki egy rossz döntés miatt tette tönkre a karrierjét

Dzsudzsák, akit a legígéretesebb magyar játékosként tartottak számon, 2008 januárjában csatlakozott a PSV csapatához, ahol az elkövetkezendő 3 szezonban, nemhogy a csapat, hanem a bajnokság egyik legjobbjává nőtte ki magát.

Bajnoki címet, és szuperkupát is nyert a csapattal. Összesen 162-szer vehette fel magára a mezt, ezeken 54 gólt szerzett, és 51 gólpasszt adott. Utolsó két szezonjában egyaránt ő lett a csapat góllövő királya, nem meglepő, hogy sztárcsapatok figyeltek fel rá, olyanok mint a Juventus, a Liverpool, az Atletico Madrid, és a Lille (akkor, amikor címvédő volt a csapat a francia bajnokságban).

Mindenki meglepetésére Balázs nem top csapatot választott, hanem az akkoriban hatalmas pénzösszeggel és ígérettel rendelkező Anzhit.
Milliárdos fizetéssel csalogatták a magyar játékost, akit 14 millió euróért vették meg a PSV-től. A drukkerek és a szakértők eléggé rászálltak mondván, hogy a focista nem a szakmai, hanem az anyagi előnyöket vette előre. Sokan attól tartottak, hogy ezzel a döntéssel gyakorlatilag tönkre teszi a karriejét, és igen, ez be is bizonyosodott.

Az Anzhi-nál nem jöttek be a számításai, így fél évvel később, 2012 januárjában 8 mérkőzés után, gól és gólpassz nélkül állt tovább a Dynamo Moszkvához, itt 19 millió eurót fizettek a szélsőért, viszont itt sem ment neki annyira a játék, mint a PSV-nél. A moszkvaiaknak 2015-ben intett búcsút Balázs, ekkor sokan abban reménykedtek, hogy visszatér az európai focihoz, ám végül Törökországban a Bursaspor csapatában láthattuk. Itt csak 1 évet töltött el, aztán 2016-ban 29 évesen az Egyesült Arab Emírségek felé vette az irányt, ezzel a váltással végleg lekerült az európa térképéről.

Mostanság a Ferencvárossal hozták szóba, viszont elmondta az edző, hogy nem tárgyaltak a játékossal.