La LigaReal Madrid

Real Madrid: Asensio mintha egy új igazolás lenne

2019. június 24.-én Marco Asensio keresztszalag szakadás szenvedett az előszezon során. A sérülés miatt szinte az egész 2019/20-as szezont kihagyni kényszerült. A világjárvány miatti kényszerszünet miatt viszont lesz esélye a hátralévő 11 fordulóban bizonyítani Zidane és a csapat számára.

A bal térdén végzett tesztek is azt igazolják, hogy Asensio teljesen rendbe jött a műtétet követően. A 24 éves spanyol bizonyíthatja a tehetségét, és remélhetőleg ugyanakkora port kavar majd vele, mint tette ezt 2016-ban, amikor berobbant a köztudatba.

Florentino Perez is meglátogatta a játékosokat a csapat edzőközpontjában. Zinedine Zidane és a csapatkapitány Sergio Ramos mellett csak egy játékossal beszélgetett hosszabban az elnök, Marco Asensioval. Az elnök és a sportvezetés a klubnál támogatják Asensiot, tették ezt a 2018/19-es szezonban is, bár a Cristiano Ronaldo után maradt űrt nem tudta betölteni.

Zidane is bízik a mallorcai fiúban, és Asensio is készen áll arra, hogy gólokkal hálálja meg a bizalmat. Amikor visszatér a La Liga, akkor második csatárként funkcionálhat, hiszen Jovic és Mariano sérültek. Ha ebből az aspektusból nézzük, akkor a Madridnak lett egy friss szezonközi igazolása.