Barcelona

Nincs könnyű helyzetben a Barcelona

A Barcelona legnagyobb problémája a koronavírussal járó gazdasági helyzetben, hogy túl nagy a játékosai fizetése. Ezek a magas bérek azt is eredményezik, hogy jó pár játékos megfizethetetlen a többi klubnak, így még nehezebb lesz megszabadulni tőlük.

630 millió euró évente, ez azt jelenti, hogy a játékosok bére 63%-a a klub 1,047 milliárdos bevételének.

A katalán klub várhatóan 200 millió euró körüli összeget veszít a koronavírus miatt (ha nem folytatódik a La Liga akkor többet), ez azt jelenti, hogy a játékosok fizetése a bevételek 80%-át elviszi.

Az első csapat játékosai beleegyeztek 70%-os fizetés csökkentésbe a járvány hónapjaira, de ez nem lesz elég. A Barcelonának muszáj csökkentenie a kiadásait, beleértve a játékosok fizetéseit.

Ez nem lesz könnyű a magas fizetésük miatt. Vegyük például Samuel Umtiti helyzetét, a Napoli érdeklődik iránta, de nem engedhetik meg maguknak a játékos évi 4 millió eurós fizetését.

Ugyan ez igaz Philippe Coutinhora (több mint 10 millió euró évente), és Ivan Rakiticre is (évi 8 millió euró).

Ezek a magas fizetések nemcsak megakadályozzák a Barcelonát, hogy költségeket csökkentsenek, de az új igazolásokat is megnehezítik.

Az Inter és a Juventus is nagy pénzt szeretne a katalánoktól Lautaro Martinezért és Miralem Pjanicért.

Az, hogy a Barca már most ennyit fizet a játékosainak, azt is okozza, hogy egyre nehezebb megállapodni szerződés hosszabbításokról is.

Ott van Marc-Andre ter Stegen aki 18 millió eurót szeretne évente keresni, csak Lionel Messi keresne nála többet (40 millió euró).

Ez mind-mind azt eredményezi, hogy a klubnak le kell ülnie játékosaival és további csökkentésben kell megegyezniük, ezzel helyre rakva a Barcelona pénzügyi helyzetét.

forrás