Chelsea

Didier Drogba: Mindig hinni kell!

Tegnap volt 8 éve, hogy a Chelsea Bajnokok Ligája döntőt játszott a Bayern München ellen. Didier Drogba így emlékezett vissza twitteren:

„8 éve kirúgták az edzőnket, és mi játékosok rájöttünk arra, hogy hibásak vagyunk ebben. A kapitány, John Terry és a többi vezér, Frank Lampard és Petr Cech is beszédet mondott.”

„Úgy döntöttünk, hogy mindent beleadunk a Bajnokok Ligájába, annak ellenére, hogy 4:1-re kikaptunk a Napoli ellen.”

„Már 3 éve igyekszünk megnyerni, de csak az ezüst sikerült eddig. Mindenki egyetértett, hogy ideje az egónkat félretenni és ugyanazért a célért küzdeni.”

„A megbeszélés után megkértem a 23 éves Juan Matát: ‘Maestro légyszi segíts megnyerni a Bajnokok Ligáját’ ő meg úgy nézett rám: ‘Őrült vagy? Te vagy Didier Drogba, Te fogsz nekem segíteni megnyerni.’ Aztán elmondtam neki, hogy már 8 éve vagyok itt és sose nyertem meg, szóval hiszek benne, hogy Te vagy az akinek a segítségével sikerülni fog. Még ajándékot is adok, ha megnyerjük.
Ez február végén volt.”

„Három hónappal később Münchenben döntőt játszottunk a Bayern ellen a saját pályájukon, tiszta vörös volt minden. A hazaiak 8 perccel a vége előtt megszerezték a vezetést, teljesen elbátortalanított. Mata odajött hozzám és azt mondta ‘higgy benne Didi, hinned kell benne’, a sírás kerülgetett, ránéztem a kijelzőre ‘miben higgyek? Majdnem vége.’ Úgy fogok sírni, mint pár hónappal ezelőtt amikor a döntőt elveszítettük Elefántcsontparttal.”

„Utolsó perc, utolsó szöglet, úgy értem nekünk az első, az ellenfélnek 18 volt. Találjátok ki ki adta be a szögletet… Juan Mata és a többi már történelem.”

„A tanulság, hogy MINDIG HINNI KELL!”