Átigazolási HírekBundesligaHacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Miért írja alá a Real Madrid Erling Haaland-ot, vagy miért ne?

Erling Haaland nagy erőbedobással indult neki a Bundesliga újraindításának a hétvégén. A Marca cikkében azt vizsgálja, miért kellene szerződtetnie őt, illetve miért ne?

Igen, mert…

… Haaland 10 gólt szerzett 9 mérkőzésen, amire bizony szüksége lenne a fehéreknek. Egy valódi gólvágó. Eredményei feljogosítják, hogy Európa valamelyik vezető klubjához vezessen az útja.

…. tökéletes korban van, 19 éves. Madridnak pedig szüksége van egy igazi 9-esre. Jelenleg Karim Benzema Zidane egyetlen, ezen a poszton bevethető játékosa. Viszont Haaland labdaszerzéstől a gólig vezeti a játékszert. Halálos képesség.

… a Dortmund értékesítő csapat. Vagyis az utóbbi években ez jellemezte a német klubot. Ami reményekkel töltheti el Pérezéket, hogy akár kedvező áron megszerezhetik a faltörő kost.

Nem, mert…

…. még több játékidőre van szüksége. Fejlődnie kell, hogy egy ekkora volumenű csapatban helyt tudjon állni. Szerezzen több rutint Dortmundban.

…. nagy a nyomás. A Real Madridban a játékosokra hatalmas nyomás nehezedik. Mind a bajnokságban, mind más versenyekben extra nyomás terheli őket, ami Dortmundban ismeretlen. Senki nem tudja, milyen hatással lenne a norvég fiatalemberre. Lehet pozitívan hatna rá, lehet, hogy vissza vetné.

… pozíció. Míg Dortmundban stabil kezdő és rendszeres játéklehetősége van. Madridban ez valószínűleg – főleg az első időkben – nem így lenne. Csak kérdezze meg Jovicot.

… ideális hely. Dortmundban jelenleg nagyon jó helyen van, egy olyan bajnokságban, ami tökéletesen megfelel a fizikai állapotának. Ha itt többet bizonyíthat, egy erősebb pozícióból érkezhet, különösen ha nyernek egy Bundesligát.

A Marca olvasói szavazhatnak is, hogy mit gondolnak Haaland szerződtetéséről. 69%-a a válaszadóknak idén nyáron elhozná, bármily meggyőzőek is legyenek az ellenérvek. Bundesliga, illetve Dortmund rajongók bizonyosan nem fogadnák örömmel, ha kis üdvöskéjük távozna. A játékos szempontjából viszont, ha a Real Madrid hív, nem kellene nemet mondani. Ugye, nem mindenki Mbappe…

Forrás és kiemelt kép: Marca