FociLa Liga

Spanyolország a karantén utáni 2. fázisba lépett

A karantén feloldásának 2. fázisa is életbe lépett Spanyolországban. Egyes területek, mint Madrid továbbra is a 0. fázisban vannak, míg az ország többi része már az 1. fázisban volt eddig is. A 2. fázis a sportéletre a következő kihatásokkal lesz:

1. A profi klubok és sportegyesületek már teljes edzést tarthatnak a megfelelő higiénés szabályok betartásával. A teljes edzés ez esetben azt jelenti, hogy szabad a verseny előtti szakaszra irányított feladatok gyakorlása, beleértve a kimerítő taktikai munkát is, amelyek magukban foglalják a 14 fős csoportokban tartott foglalkozásokat.

2. Edzőtáborokhoz az egészségügyi hatóságok és a Nemzeti Sporttanács engedélye szükséges. Ha a táborhoz szükséges más létesítmények használata, mint ebédlő vagy kávézó, úgy az ezek használatára előírt korlátozások követése szükséges.

3. Az edzések mindenhol csak félkapacitással működhetnek.

4. A személyi edző is részt vehet az edzéseken ha szükséges.

5. Az öltözők használata is megengedett ebben a szakaszban.

6. Taktikai megbeszéléseket is lehet tartani maximum 16 fő részére, ebbe az edző is beletartozik. Itt a távolságtartás szabályait be kell tartani, és a megfelelő védőfelszerelés viselése is kötelező.

7. A játékvezetők hozzáférhetnek a létesítményekhez ugyanolyan feltételekkel, amelyeket a sportolókra és az edzőkre vonatkoznak, a beltéri és kültéri sportberendezéseket szabályozó különös szabályokkal összhangban.

8. A sajtó munkatársai az edzéseket nem látogathatják.

9. Az egészségügyi hatóságok által megállapított megelőzési és védelmi intézkedéseket minden alkalommal be kell tartani.

10. A tisztítást és az időszakos fertőtlenítést a létesítményekben el kell elvégezni. Ezenkívül az atléták által használt eszközöket minden egyes használat után, és a nap végén megtisztítják és fertőtlenítik.

11. A sportolók és az edzők számára megfelelő védőintézkedéseket kell alkalmazni az edzőtermekben használt eszközök vagy tevékenységek során. Általános értelemben a sportolók nem lesznek képesek megosztani semmilyen egyedi felhasználású eszközt. Ha ez nem lehetséges, akkor a taktikai vagy speciális edzéshez vagy a szerelő karbantartásához szükséges anyagokat vagy biztonsági berendezéseket minden felhasználás után fertőtleníteni kell.

A profi ligák visszatéréséhez pedig a következő intézkedések lesznek érvényben:

1. A profi ligák csak akkor fognak visszatérni, ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi azokat.

2. A mérkőzéseket zárt ajtók mögött rendezik majd meg. A média munkatársai csak a közvetítés céljából látogathatják azokat.

3. Azoknak az embereknek a számát, akik képesek lesznek bejutni a stadionokba és pavilonokba, ahol a professzionális versenyek zajlanak, a Nemzeti Sporttanács határozza meg részben a verseny megkezdése előtt, az egészségügyi ajánlások betartásával.

4. Azokban a létesítményekben, ahol a verseny zajlik, minden alkalommal be kell tartani az egészségügyi hatóságok és a Nemzeti Sporttanács a megelőzésre és a védelemre vonatkozó intézkedéseit.