Bundesliga

RB Leipzig dönteten a magyar rangadón a Bundesliga-ban

Útjára indult a Bundesliga a Korona vírus bezárkózás után, elsőként a top 5 bajnokságok után. A Lipcsében rendezett mérkőzésen a 4 legértékesebb magyar közül hárman érintettek voltak. Orban (16.0 m€) hosszú idő után leülhetett a kispadra, míg Gulácsi (9.5 m€) és Sallai (3.5 m€) a kezdőben kapott helyet.

Az első félidőben leginkább az akarás látszott a játékosokon, valószínűleg nekik és nekünk is szokni kell az üres lelátók okozta hangulattalanságot. A magyar portásnak érdemi dolga nem akadt, a gólról nem tehetett, több lövés nem ment kapura. Rolandot keresték a társak több ígéretes megindulása volt, elmaradt talán egy szabadrúgás ellene a 16-os vonalánál, sárgája véleményes volt.

A második félidőben erősödő lipcsei nyomás mellett, Sallai volt az első lecserélt játékos. Legyünk diplomatikusak, felfele biztos nem lógott ki… Majdnem nyolcvan százalékos labdabirtoklás, 16 kapura lövés ebben a játékrészben, de csak 1 hazai gól. Gulácsinak továbbra sem volt dolga, Willi Orban nem állt be. Fájdalmas pontvesztés ez a Red Bull csapatnak.

További eredmények

Hoffenheim – Hertha BSC 0-3
Augsburg – Wolfsburg 1-2
Dortmund – Schalke 04 4-0
Düsseldorf – Paderbom 0-0