La LigaReal Madrid

A Real Madrid és a Santiago Bernabeu kihasználtsága

A Real Madrid fokozatosan valósítja meg azt a projektet, amivel a pénzügyi hatalmát kívánja megerősíteni. Az mellett, hogy a modern művészet egyik csodája lesz, az új Santiago Bernabeu állandó bevételi forrása is lesz a klubnak. A Királyiak a jelenlegi 35 nap / év arányú kihasználtságot szeretnék 300 nap / évre növelni.

2018-ban a kosárlabda aréna, a WiZink Center, a világ 3. legtöbbet használt sportlétesítménye volt a Madison Square Garden és a The Forum után. 179 eseménynek adott otthont az aréna, ebből 63 sportesemény volt. A Real Madrid azt sem zárja ki, hogy a Bernabeu stadion lesz a kosárlabda csapat főhadiszállása a jövőben.

De hogyan lehetséges egy fűvel borított futballpályát kosárlabda pályává alakítani?

Először is a füvet kell megóvni avval, hogy eltávolíthatóvá teszik, felcserélik a kosárlabdához szükséges borítással, vagy igény szerint jéggel is akár. Ez, és a visszahúzható tető tennék lehetővé, hogy más sporteseményt is rendezzenek a stadionban a focin kívül.

A Real Madrid az újítások által egy olyan stadionhoz jutna, amiben a futball mellett kosárlabda meccseket, hokimeccseket, koncerteket és egyéb rendezvényeket lehet rendezni. Ezzel a Santiago Bernabeu stadion lenne a világ egyik legfontosabb sport- és szórakoztató központja.