Bundesliga

Újra foci élőben, indul a Bundesliga!

A 2019-20 Bundesliga szezon visszatér ezen a hétvégén, és örülünk, hogy végre beharangozót írhatunk, amely meccsek közül a Revierderby a Borussia Dortmund és a Schalke csatája kiemelkedik.

A Bundesliga 26. fordulója természetesen az üres stadionokban játszott mérkőzéseket jelent, ami a terv a szezon többi részén is így lesz, és talán azon túl is.

A szezon utolsó heteiben végbemenő csatáival a Bundesliga rengeteg epikus drámát kínál a bajnoki cím és a kiesés elleni harcban egyaránt. Ez az első Európa „nagy öt” bajnoksága közül, amely visszatér a koronavírus világjárvány közepette. Szigorú biztonsági protokollok vannak érvényben, a Bundesliga csapatok hetekig edzettek e forduló előtt, és a járványt Németországban a széles körű tesztelés miatt is nagyrészt kontrollálták.

Forduló mérkőzése

A hétvégére összpontosítva a Borussia Dortmund és riválisa a Schalke mindkét csapat egyaránt vágyakozik a győzelemre. Schalke a hatodik helyen áll, és a cél legalább az Európa Liga helyen végezni, míg Dortmund a második és négy ponttal a bajnoki Bayern mögött van.

Még rajongók nélkül is a légkör intenzív lesz erre a hatalmas rangadóra, de rengeteg a bizonytalanság, mert a játékokat több mint két hónapig felfüggesztették. Lucien Favre fiatal csapatot választhat, Erling Haaland, Jadon Sancho, Reyna és Mario Gotze rengeteg lehetőséget kínál támadásra. Marco Reus, Emre Can és Axel Witsel állítása szerint kimaradnak ebből az összecsapásból, idő kell míg visszatérnek a teljes fitneszhez. A Revierderby nagyszerű módja annak, hogy a dolgok újból meginduljanak.

Union Berlin – Bayern München

Az újonc hazaiak rendkívül jól felvették a Bundesliga ritmusát, az Union Berlin a középmezőny tagja. A Bayern a tabella tetején helyezkedik el, de számos kihívóval rendelkezik, és Hansi Flick csapatára továbbra is nehéz menetrend vár. Flick hosszú távú szerződést kapott, miután jó munkát végzett, de kétségtelen, hogy a felfüggesztés nagyon sújtotta a Bayern-t lendületben és jó formában voltak, útban, hogy a nyolcadik címet begyűjtsék. A Bayern nem engedheti meg magának, hogy pontokat dobjon Leverkusen, Dortmund és Gladbach elleni rangadók előtt.

Gyors áttekintés a többi meccsről

Felemás szezont futó Eintracht Frankfurtban a Borussia Mönchengladbach csapatát fogadja, akik a negyedik helyen vannak. A Gulácsival és remélhetőleg a felépülő Willy Orbánnal felálló RB Leipzig a bajnoki cím felé kacsingat és már az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vannak. Julian Nagelsmann együttese a Sallai Rolandot soraiban tudó SC Freiburg-ot látja vendégül, akik az európai selejtezőért küzdenek. John Brooks Wolfsburgja Európáért is játszik, és küzdenek Augsburg ellen. A Fortuna Düsseldorf és a Paderborn egy kiesési rangadót vív. A Werder Bremen csapata az utolsó esélyekbe kapaszkodik hétvégén a Leverkusen nem lesz könnyű ellenfél. Szalai Ádám góllal és jó játékkal segítheti csapatát a Mainz-ot az 1. FC Köln elleni meccsen.