LiverpoolPremier LeagueVélemény

Karius már hiába teljesít jól, 2018-ban tönkrement a karrierje

Karius. Erről a kapusról, talán csak az jut eszedbe, hogy mekkora bakikat követett el, illetve, hogy melyik meccs tehette tönkre a karrierjét. Valójában az a meccs előtt tehetséges kapusnak minősült, utána ment tönkre a karrierje.

Karius karrierje jól alakult ifistaként

Az első nagyobb csapat, amelynek az ifjúsági csapatában játszhatott az a Stuttgart. Ezt megelőzően az FV Biberach, az SG Mettenberg és az SSV Ulm 1846 akadémiáin szerepelt. Stuttgartban való szereplése végére még az U16-os válogatott keretbe is beválogatták.

A kapus első Németországon kívüli csapata a Manchester City volt. A Macedónia elleni válogatott mérkőzésen figyeltek fel rá és hívták meg őt Angliába családjával együtt. Az U18-as és az U21-es csapatban is megmutathatta magát, azonban kiemelkedő teljesítményt nem tudott nyújtani.

A Mainz-ban nagyszerű jövő előtt állt

Majd a Mainz színeiben 2012. december elsején debütálhatott a felnőtt csapatban egy Hannover 96 elleni meccsen. Karius a továbbiakban megbízható teljesítményének köszönhetően első számú kapus lett a csapatánál, és szerződését meghosszabbították három évvel. A 2015–2016-os szezonban állandó helye lett a kapuban, amit magabiztos teljesítményével hálált meg. Egy közvélemény-kutatáson a bajnokság harmadik legjobb kapusának is megválasztották.

2016. május 24-én a Liverpool FC hivatalosan is bejelentette a szerződtetését, eleinte fantasztikus formában volt. 2018. május 26-án a Real Madrid ellen elveszített BL-döntő fináléjában két katasztrófális hibát is elkövetett, mely gyakorlatilag romba törte pályafutását. Karius a mérkőzés után sírva kért elnézést a Liverpool szurkolóktól.

A ‘bukás’ után már nem bíznak benne

Jelenleg a Besiktas csapatának a tagja, 2 évre vették kölcsön 2018-ban, és a potyái mellet, volt számtalan jó meccse, rendkívül jó mérkőzései, ami a világklasszisságát mutathatta. Viszont erre már senki sem figyelt fel.

Nyáron vissza fog térni a Liverpoolhoz, ugyanis felbontotta a szerződését a Besiktassal.

Karius legszebb védései a Besiktasban: https://www.tiktok.com/@duo_karius/video/6793275109562928389