La LigaReal Madrid

Real Madrid: Vinicius Jr a Cristiano módszert követi

Az elmúlt hónapokban egy szakács és egy személyi edző is része lett Vinicius Jr életének Madridban. A szakács kidolgozott számára egy új étrendet, amivel segíthet a fiatal brazilnak helyesen étkezni. A személyi edző, Thiago Lobo pedig egy gyorsabb és erősebb játékossá fogja őt formálni.

Ez az úgynevezett Cristiano módszer lesz Vinicius segítségére az elkövetkező időszakban, mind a fizikai, mind a mentális tulajdonságait erősítve. Lobo amúgy egy neves edző Braziliában, állt már a brazil Santos, és Gabigol szolgálatára is az Internél.

Vinicius az Ajax ellen szerzett térdsérülése után győzte meg Lobot, hogy dolgozzon vele, mert formába szeretett volna jönni a Copa America mérkőzésekre. Lobo szorosan együttműködött Pintusszal a Real Madrid akkori erőnléti edzőjével, és sikerült is időre rendbe hoznia Viniciust a Copa Americára. Itt csak azért maradt ki a keretből, mert nem volt elég játékperc a neve mellett.

Ebben a szezonban Gregory Duponttal együttműködve dolgoznak a brazil fizikai és szellemi felkészítésén. Vinicius sokkal erősebb is lett ennek következtében, kevesebb rajta a felesleg, ezáltal gyorsabb is lett anélkül, hogy veszített volna valamit is a képességeiből.

Neymar is ezt a módszert követi. A karanténban töltött időt arra használta fel, hogy erősebb és soványabb legyen. Tette mindezt a személyi edzője Ricardo Rosa segítségével. Kis érdekesség, hogy Lobo és Rosa együtt dolgoztak a brazil Santos csapatánál olyan játékosokkal, mint Neymar és Danilo, amikor a csapat megnyerte a Libertadores Kupát 2011-ben.