La LigaReal Madrid

Sergio Ramos: Öt tény amit eddig nem tudtál róla

Sergio Ramos a világ egyik legtöbb trófeát megnyert játékosa, a Real Madrid élő legendája, akit sokan szeretnek gyűlölni. A meglepő gyerekkori becenevétől, a lovak iránti szeretetéig itt van 5 tény, amit eddig lehet hogy nem tudtál a Real Madrid spanyol válogatott védőjéről.

Schuster

Gyerekkorában mindenki Schusternek szólította a házuk mögötti játszótéren, a legendás gólvágó Bernd Schuster után. Ramos világ életében védőt játszott, de a gólszerzésben is jeleskedett. A 2007/08-as szezonban amúgy Schuster lett a Real Madrid edzője, így a gyerekkori példaképével is dolgozhatott együtt.

A 4-es mez

Sergio Ramost mindenki a Real Madrid négyeseként ismeri. Abban az évben került Madridba, amikor a csapat korábbi kapitánya és legendája, Fernando Hierro befejezte a pályafutását. Ramos pedig nem félt átvenni a megüresedett posztot és mezt sem. Ez a szám viszont csak Madridban az övé. A válogatottban a 15-ös számút hordja babonából, mert ott az első alkalommal ez a mezszám jutott csak neki 2005-ben.

Spanyol válogatott gólok

Ramos soha nem rúgott gólt még a válogatottban fontos tornán. A 21 spanyol válogatott gólja is szenzációszámba megy, ha figyelembe vesszük, hogy egy hátvédről beszélünk. Ezeket a gólokat viszont mind a selejtezőkön, barátságos mérkőzéseken vagy a Nemzetek Ligájában szerezte. A Világ-, és Európa Bajnokságokon csak akkor sikerült betalálnia, ha tizenegyesrúgásokra került sor a hosszabbítás után.

Bajnokok Ligája 25 éves kora előtt

Ramosnak 4 BL győzelme van, miután 2014-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is sikerült a Real Madriddal megnyernie a sorozatot. Kétséget kizáróan az utóbbi évek egy meghatározó figurájáról van szó, de 25 éves koráig még az elődöntőig sem tudott eljutni a csapattal. A Sevillánál töltött ideje alatt nem játszott egyáltalán a Bajnokok Ligájában, a Madridnál töltött első évei alatt pedig a csapat rendre idő előtt kiesett. Majd Mourinho érkezése után ez is megváltozott, 2011-ben végre meglett az elődöntő a Tottenham Hotspur ellen. Az azóta eltelt években pedig sikerült kihevernie a kezdeti csalódásokat.

Yucatan de Ramos

Mint megannyi andalúziaival egyetemben, Sergio Ramos is imádja a lovakat. Számos istállót birtokol Sevilla mellett, a sztárlova,  Yucatan de Ramos pedig világbajnok lett 2018-ban, mint a legkiválóbb fajtatiszta spanyol ló.